Karta sa obracia. Pre Real je zrazu dobrý aj Bale

Gareth Bale.
Gareth Bale. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. apr 2020 o 09:11

Klub nebude v lete míňať obrovské sumy.

BRATISLAVA. Waleský futbalista Gareth Bale bude podľa anglických médií súčasťou španielskeho klubu Real Madrid aj v budúcej sezóne.

V súvislosti s 30-ročným rodákom z Cardiffu sa prakticky neprestajne špekuluje o možnom odchode do iného klubu.

V čase pandémie koronavírusu Real zostane verný dlhé roky trvajúcej umiernenej transferovej politike a ani tentoraz nebude bezhlavo míňať.

Pre budúcu sezónu 2020/2021 si v klube plánujú vystačiť s väčšinou súčasného kádra, ktorý chcú doplniť o talenty z B-mužstva a navrátilcov z hosťovaní.

V Reale získal 15 trofejí

V plánoch trénera Zinedina Zidana má byť naďalej aj spomenutý Bale. "Waleský rýchlik" to v mužstve nemá ľahké. Početné zdravotné patálie z ostatných sezón spôsobili, že nepatrí medzi pevné súčasti základnej jedenástky.

V Madride však chcú z neho vyťažiť to, čo waleský národný tím v nedávnej kvalifikácii o postup na ME. Bale v júli oslávi 31. narodeniny a skúsenosti hráča tohto kalibru sa Madridčanom môžu hodiť.

Dosiaľ ako hráč Realu vyhral 15 trofejí vrátane štyroch prvenstiev v Lige majstrov, kde vo finálových dueloch zaznamenal dovedna tri presné zásahy.

Bale bol blízko k odchodu z Realu Madrid pred začiatkom tejto sezóny. Čínsky klub Ťiang-su Su-ning mu núkal týždenný plat vo výške milión eur, no prestup stroskotal na tom, že Španieli požadovali odstupné.

Samotný hráč momentálne zarába 17 miliónov eur ročne, čo pre klubový rozpočet znamená veľkú záťaž.

Môžu dohrať na menšom štadióne

Podľa denníka The Sun však bude aj tak naďalej hájiť farby Realu. "Pandémia koronavírusu v kombinácii s rekonštrukciou štadióna prispejú k tomu, že Real v lete pravdepodobne nikoho nekúpi," zdôraznil britský bulvár.

Práve pre uvedené stavebné práce na madridskom stánku budú hrať "Los Blancos" zvyšné zápasy tohto ročníka na Štadióne Alfreda Di Stéfana v tréningovom centre vo Valdebebas.

V prípade pokračovania sezóny sa duely La Ligy budú hrať bez divákov, na čo Realu bude stačiť aj menší štadión s kapacitou 6-tisíc miest. Tento krok už schválilo vedenie španielskej La Ligy a podobné odobrenie sa očakáva aj zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA).

Ak by v osemfinále LM Real prenikol do štvrťfinále na úkor anglického Manchestru City (prvé stretnutie prehral doma 1:2, pozn.), aj v dueloch tohtosezónnej edície kontinentálneho pohára číslo jeden by tak mohol privítať súperov vo Valdebebas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Karta sa obracia. Pre Real je zrazu dobrý aj Bale