Galád pred Portugalskom: Výsledok je dôležitý aj v príprave

SITA|9. jan 2012 o 15:56

Výborné výkony mladých Slovákov rozhodli o tom, že Portugalsko si za súpera v príprave vybralo Slovensko.

SENEC. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád privítal na pondelňajšom zraze v Senci všetkých svojich zverencov, ktorých nominoval na dva medzištátne prípravne zápasy v Portugalsku proti domácemu výberu do 20 rokov (hrá sa 10. a 12. januára v meste Leiria, v oboch prípadoch od 17.00 h SEČ).

V pôvodnej nominácii nastala len jediná zmena, zraneného útočníka FC Nitra Matúša Mikuša nahradil Róbert Augustíni z Dubnice.

"Všetci nominovaní hráči sú zdravotne v poriadku a tešia sa na konfrontácie s náročným súperom," povedal v pondelok pre agentúru SITA Ivan Galád. Jeho zverenci sú v aktuálnom kvalifikačnom cykle o postup na majstrovstvá Európy 2013 do Izraela v 9. skupine na druhej pozícii za vedúcimi Francúzmi.

Práve výborné výkony mladých Slovákov rozhodli o tom, že Portugalsko si za súpera v príprave vybralo Slovensko.

"Ponúkame našim hráčom dva kvalitné zápasy s vicemajstrami sveta do 20 rokov. Oba duely sa uskutočnia na kvalitnom teréne, v dobrej kulise. Pre nás sú prvoradé dva faktory: motivačný a konfrontačný. Naši hráči musia mať motiváciu hrať práve proti takýmto silným súperom a na druhej strane, konfrontácia so špičkovým európskym mužstvom je pre nás veľmi dôležitá," pokračoval I. Galád.

Tréner sa zo svojej nominácie rozhodol vynechať tradičné opory - legionárov Milana Lalkoviča (FC Chelsea), Róberta Maka (1. FC Norimberg) a Filipa Kissa (Cardiff City). "Pozvánku však dostalo približne 80 percent hráčov, ktorí by mali nastupovať aj v kvalifikácii," uviedol pre SITA na margo nominácie kormidelník SR "21".

Portugalsko je v dvojsúboji so Slovenskom favoritom. "Galádovci" však neodchádzajú do Leirie v porazeneckej nálade.

"Výsledok je vždy dôležitý, aj keď sú to ´len´ prípravné stretnutia. Nemôžeme si predsa dovoliť hazardovať s dobrým menom slovenského futbalu, ktoré sme si utvorili. Určite nám záleží na týchto zápasoch a pokúsime sa v nich uhrať čo najlepšie výsledky," naznačil ambície Slovákov v Portugalsku Ivan Galád.

Na otázku, s čím by bol spokojný tréner reprezentačnej "dvadsaťjednotky" po konfrontáciách na Pyrenejskom polostrove, doplnil: "Ja budem spokojný, keď sa budem usmievať po kvalifikácii. Ale, aby som to uviedol na správnu mieru, poteší ma, keď nám tieto duely prinesú dôležité skúsenosti a my zanecháme dobrý dojem."

Členovia slovenskej výpravy sa ešte v pondelok večer letecky presunú do Portugalska. Najbližšie kvalifikačné stretnutie absolvujú Galádovi zverenci 1. júna, keď doma privítajú Rumunov.

ico

Aktualizovaná nominácia slovenskej reprezentácie do 21 rokov na prípravné stretnutia v Portugalsku (hrá sa 10. a 12. januára o 17.00 h SEČ v Leirii):

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Patrik LeGiang (MFK Zemplín Michalovce)

Obrancovia: Róbert Pillár (FK Senica), Matúš Čonka (MFK Košice), Michal Habánek (Spartak Trnava), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Marián Kolmokov (FC Nitra), Norbert Gyömbér, Branislav Ľupták (obaja Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (Metalist Charkov/Ukr.)

Stredopoliari: Samuel Štefánik, Jakub Holúbek (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava/ČR), Jakub Považanec (Dukla Banská Bystrica), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Jakub Paur (ViOn Zlaté Moravce), Róbert Augustíni (MFK Dubnica)

Útočníci: Dávid Guba (1. FC Tatran Prešov), Peter Mazan (AS Trenčín), Arnold Šimonek (FC Nitra)

Náhradníci:

Brankár: Matej Rakovan (MŠK Žilina)

Obrancovia: Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Kristián Kolčák (Slovan Bratislava), Kristián Koštrna (FC Wolverhampton/Angl.)

Stredopoliari: Michal Škvarka, Róbert Kovaľ (obaja MFK Zemplín Michalovce)

Nachádzate sa tu:
Domov