Galád pred Čiernou Horou: Tím je zadefinovaný

Ivan Galád.
Ivan Galád. (Autor: TASR)
TASR|20. feb 2012 o 16:14

Hoci si tréner futbalovej 21-ky Galád želal, aby sa zápas s Čiernou Horou odohral v Žiline, dejiskom bude napokon iné mesto.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád v pondelok zverejnil nomináciu na prípravný zápas s Čiernou Horou.

V jeho zostave figuruje 12 hráčov z domácej súťaže, doplnených o siedmich legionárov. Zápas sa uskutoční 29. februára na Slovensku, konkrétne dejisko však zatiaľ nie je známe.

Na experimenty nebol dôvod

Podľa Galáda sa jeho zverenci v súboji s rovesníkmi z Čiernej Hory pokúsia nadviazať na predchádzajúce výkony.

"Bude to náš tretí zápas v tomto roku. V dvojzápase v Portugalsku sme mali mužstvo pokope a ukázali sme tam pekné veci. Čierna Hora podobne ako my bojuje o postup, v súčasnosti sú v 3. skupine druhí. Ide teda o súpera na našej úrovni, ktorý má šancu postúpiť do play off. Urobili sme si podrobnú analýzu ich posledných zápasov. Paradoxom je skutočnosť, že väčšina ich ofenzívnych hráčov sú ľaváci. Ich najväčšia hviezda Stefan Nikolič hrá pravidelne Európsku ligu v Steauae Bukurešť. Hráčsku kvalitu rozhodne majú," uviedol.

Galád ďalej povedal, že v rámci nominácie na najbližší zápas nemal dôvod experimentovať. "Nebol dôvod na nejaké experimenty či výraznú obmenu, pretože náš tím je zadefinovaný. Predpokladám, že tento káder sa objaví aj v ďalšom zápase v apríli proti Česku a samozrejme v kvalifikačných zápasoch," skonštatoval a vyjadril poľutovanie nad tým, že jeden z ofenzívnych ťahúňov tímu Róbert Mak nehráva vo svojom klube 1. FC Norimberg.

Mak hrať bude

"Máme štyroch vyslovene ofenzívnych hráčov. Mrzí ma, že Robo Mak nehráva, na jar neodohral ešte ani minútu. Veríme však, že nebude pravidlom, že keď sa hráčovi, ktorý nehrá v klube, nedarí ani v reprezentácii. U nás priestor dostane a dúfam, že reprezentácia mu pomôže, aby sa chytil aj v klube."

Hoci si Galád želal, aby sa zápas s Čiernou Horou odohral v Žiline, dejiskom bude napokon iné mesto. "Mojou snahou bolo, aby sme hrali v Žiline na ihrisku s vyhrievaným trávnikom. Toto sa nepodarilo, rovnako ani Trnava, takže miesto stretnutia zostáva otvorené. Do úvahy pripadajú Bratislava, Senec, prípadne umelá tráva v Trenčíne. Do stredy by malo byť jasné, kde sa bude hrať," dodal.

ico

Nominácia SR "21" na prípravný zápas s Čiernou Horou:

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Matej Rakovan (MŠK Žilina)

Obrancovia: Róbert Pillár (FK Senica), Matúš Čonka (SK Slavia Praha), Lukáš Štetina (Metalist Charkov), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko)

Stredopoliari: Jakub Považanec, Norbert Gyömbér (obaja Dukla Banská Bystrica), Filip Kiss (Cardiff City), Jakub Paur (FC ViOn Zlaté Moravce), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Jakub Holúbek, Samuel Štefáník (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava)

Útočníci: Arnold Šimonek (FC Nitra), Dávid Guba (1. FC Tatran Prešov), Milan Lalkovič (ADO Den Haag), Róbert Mak (1. FC Norimberg)

Náhradníci: Michal Habánek (FC Spartak Trnava), Marek Hlinka (Dukla Banská Bystrica), Peter Mazan (AS Trenčín), Adam Žilák (MŠK Žilina), Michal Šulla (MFK Vrbové), Karol Meszáros, Ákos Szarka, Kristián Kolčák (všetci ŠK Slovan Bratislava), Kamil Karaš (MFK Košice)

Nachádzate sa tu:
Domov