Hrali pred plnými tribúnami. Omsk dva zápasy neinkasoval a vyhral KHL

Hráči Avangard Omsk.
Hráči Avangard Omsk. (Zdroj: Reuters)
TASR, Sportnet, Ivan Mriška|28. apr 2021 o 20:38 (aktualizované 28. apr 2021 o 21:12)

Omsk vyhral v KHL po prvý raz v histórii.

KHL - finále - 6. zápas

Avangard Omsk - CSKA Moskva 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 20. Tolčinskij

/konečný stav série: 4:2/

Rozhodovali: Gašilov, Naumov – Černyšov, Šalagin

Divákov: 2488

Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) - Pokka, Šaripzjanov (A), Kaski, Bereglazov, Gončarov, Gotovec, Čisťakov - Boucher, Knight, K. Kostin - Kablukov, Zernov, Kovaľčuk (C) - Tolčinskij, K. Semjonov, Chochlačov - N. Komarov, Stas (A), Dedunov - Gricjuk

CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) - Ar. Sergejev, Dahlbeck, Rykov (A), Kiselevič, M. Robinson (A), Blažijevskij, Ibragimov - P. Karnauchov, Andronov (C), M. Kempe - Okulov, Šalunov, Mamin - Leipsic, Loktionov, Slepyšev - Telegin, Svetlakov, Sorkin - Afanasjev

MOSKVA. Hokejisti Avangardu Omsk získali Gagarinov pohár. V stredajšom šiestom zápase finále play off KHL zdolali na svojom ľade CSKA Moskva 1:0 a v sérii uspeli 4:2.

O premiérovom triumfe Omska v KHL rozhodol v závere prvej tretine Sergej Tolčinskij, pre ktorého to bol šiesty gól a dvadsiaty bod v play off. Na čele kanadského bodovania sa vyrovnal lídrovi Konstantinovi Okulovovovi z CSKA.

"Je to neuveriteľné, stále nemôžem uveriť, že sme vyhrali. Emócie sú obrovské," povedal hokejista Omska Denis Zernov po skončení zápasu v Match TV.

Omsku výrazne pomohol český brankár Šimon Hrubec, ktorý v posledných dvoch zápasoch nedostal ani gól.

"Neskutočné, čo sme dokázali. Stačí sa pozrieť, čo sa deje. Náš úspech má väčšiu hodnotu ako milión slov. Som hrdý na svojich chalanov, tím, fanúšikov. Toto je neuveriteľná sezóna," povedal kanadský tréner Omska Bob Hartley.

"Ďakujem pekne, priatelia," dodal po rusky.

Omsk odplatil Moskovčanom prehru z finálovej série spred dvoch rokov, keď CSKA vtedy uspel hladko 4:0 na zápasy. Predchádzajúci ročník ukončili predčasne pre pandémiu koronavírusu.

"Bolo to nervózne, ale zvládli sme to. Mali sme najlepšiu obranu v lige a vyhrali sme zaslúžene. Z tohto tímu sa stala rodina," uviedol Iľja Kovalčuk, ktorý Gagarinov pohár zdvihol nad hlavu po tretí raz v kariére.

Tlieskali mu naplnené tribúny do posledného miesta. Žiadne pritipandemické obmedzenia neprebiehali ani pri odovzdávaní medailí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hrali pred plnými tribúnami. Omsk dva zápasy neinkasoval a vyhral KHL