Ešte stále som v šoku, vravela šťastná Gajanová. V Ríme senzačne útočila na zlato

Gabriela Gajanová sa teší zo zisku striebornej medaily.
Fotogaléria (8)
Gabriela Gajanová sa teší zo zisku striebornej medaily. (Autor: TASR/LaPresse via AP)
Sportnet|12. jún 2024 o 22:55

Vo finále na 800 m dobehla Slovenka na druhom mieste.

RÍM. "Gabika pridaj, bude z toho medaila. Gajanová je druhá a útočí na Hodgkinsonovú. Neuveriteľná vec!" vzrušene reportoval záver finále behu na 800 m na majstrovstvách Európy v atletike komentátor Alfons Juck.

Skvelý finiš Gabriely Gajanovej prekvapil aj známeho atletického experta. Dvadsaťštyriročná Slovenka získala vďaka nemu v Ríme striebro. Zabehla svoj najlepší výkon sezóny 1:58,79 a iba o jednu stotinu zaostala za svojim osobným maximom z minulého roka. 

"Neviem, čo mám dodať, ešte stále som v šoku. Veľmi sa teším, splnilo sa mi to, čo som si priala. Išla som si za tým, bola som odvážna, bojovala som do posledných metrov a mám neskutočnú radosť," vravela v prvom rozhovore pre RTVS.

VIDEO: Finálový beh Gabriely Gajanovej

"Dohodli sme sa s trénerom, že po zbehnutí nie je potrebné tlačiť sa na popredné pozície. Bežalo sa pomalšie, ako sme čakali, takže som to nechcela prepísknuť, ale keď už som získala dobrú pozíciu, tak som sa ju snažila udržať," prezradila taktiku. 

Tesne pred cieľom sa Gajanová dokonca priblížila k topfavoritke Keely Hodgkinsonovej z Veľkej Británie.

"Keď som videla, že mám v posledných metroch na dosah aj Keely, snažila som sa ju dobehnúť, ale už bolo neskoro.

Myslím, že som mala pred ňou aj rešpekt, lebo je to veľmi skúsená pretekárka. Vyšlo to na druhé miesto, som zaň vďačná a beriem ho všetkými desiatimi," vravela pre RTVS. 

Fotogaléria z finále na 800 m žien na ME v atletike 2024

Gajanovú, ktorá sa predstaví o niekoľko týždňov aj na olympijských hrách v Paríži, sedem rokov viedol tréner Pavel Slouka. Spoluprácu ukončili v júni 2021. Posledné tri roky trénuje Slovenka v zahraničnej skupine švajčiarskeho trénera Louisa Heyera.

"Atletika je moja vášeň, našla som sa v nej a za posledný rok som si vybudovala k tomuto športu iný prístup.

Aj tým, že trénujem v zahraničnej skupine, s mojim trénerom komunikujem trošku inakšie. Naozaj si veľmi užívam, čo robím a vážim si, že môžem cestovať, mám vytvorené podmienky, podporu od Slovenska aj od Dukly," dodala pretekárka, ktorej v Ríme drukovala aj početná skupina fanúšikov z rodného Bobrovca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Ešte stále som v šoku, vravela šťastná Gajanová. V Ríme senzačne útočila na zlato