Gáborík s Prospalom budú opäť hrať s Christensenom

Marián Gáborík
Marián Gáborík (Autor: SITA/AP)
SITA|15. apr 2011 o 12:13

Marián Gáborík dostal nového centra do prvého útoku New York Rangers.

WASHINGTON. Tréner hokejistov New York Rangers John Tortorella potrebuje po stredajšej prehre 1:2 v úvodnom zápase štvrťfinále Východnej konferencie proti Washingtonu oživiť prvý útok s Mariánom Gáboríkom a tak na štvrtkovom tréningu sa medzi slovenským krídelníkom a Čechom Václavom Prospalom objavil 27-ročný Erik Christensen. Arťom Anisimov sa presunul do štvrtého útoku. "Musíme tráviť viac času v útočnom pásme," zdôvodnil pre northjersey.com zmenu Tortorella.

"Jazdcom" v tejto sezóne výrazne chýbajú góly ich kanoniera Mariána Gáboríka. "Samozrejme, že veľmi chce dať gól. Je to rodený kanonier," myslí si o svojom spoluhráčovi gólman Rangers Henrik Lundqvist. Dvadsaťdeväťročný trenčiansky odchovanec však od 20. marca nedokázal skórovať už v 10 stretnutiach za sebou, čo je jeho tohtosezónny negatívny rekord.

"Tento rok je to viac o tíme, aj štvrtý útok dáva góly. No potrebujeme Gabbyho. Je významnou časťou tímu. Hráč ako on dokáže prekonať takýto tlak a prepracuje sa ku gólu," poznamenal Lundqvist. Gáborík v stredu "spálil" najväčšiu šancu Rangers, keď v druhej tretine poslal Boyleovu prihrávku z rohu klziska rovno do Neuvirthovej hrude. "Gabby je teraz trochu v útlme, ale stále hrá s veľkou energiou a vytvára šance pre seba aj spoluhráčov," skonštatoval nový Gáboríkov center Christensen. Na "jazdcov" čaká ďalší zápas série opäť vo washingtonskom Verizon Center v piatok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík s Prospalom budú opäť hrať s Christensenom