Futsalisti začnú boj o EURO bez viacerých opôr, mali pozitívne testy

Tomáš Drahovský a Martin Doša sa radujú z gólu v drese slovenskej futsalovej reprezentácie.
Tomáš Drahovský a Martin Doša sa radujú z gólu v drese slovenskej futsalovej reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|28. jan 2021 o 08:45

O pár dní ich čaká aj duel v Poprade.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia vo futsale nastúpi na úvodný zápas 3. skupiny kvalifikácie ME 2022 na palubovke Azerbajdžanu (piatok 29. januára o 15.00 SEČ v Baku) bez Petra Kozára, Gabriela Ricka a Patrika Zaťoviča. Dôvodom ich absencie sú pozitívne testy na Covid-19. 

"Hlavne Peťo Kozár a Gabo Rick sú naši kľúčoví hráči, ktorí to ťahajú už nejaký ten rok. Paťo Zaťovič je silný v ofenzíve, kde sme ho chceli využiť. Nevyšlo to, musíme sa prispôsobiť," uviedol na margo výpadkov v tíme asistent trénera Richard Bačo.

Azerbajdžan bude favorit

Slováci si napriek výpadkom v zostave trúfajú na palubovke papierovo najsilnejšieho tímu skupiny obstáť a pokúsiť sa zabodovať.

"Keď podáme viac ako optimálny výkon, môžeme pomýšľať na dobrý výsledok," hodnotil Bačo pre futsalslovakia.sk.

"Zatiaľ všetky zápasy, ktoré sme hrali proti Azerbajdžanu, boli vyrovnané. Súper síce mal hernú prevahu, ale nebolo to také výrazné ako proti Španielsku alebo Rusku. Veľakrát rozhodovali maličkosti o tom, že sme nevyhrali alebo nebodovali," dodal.

Úspešný vstup do kvalifikácie by mohol tím naštartovať za dosiahnutím vytúženého cieľa, ktorým je historický postup na veľký turnaj.

"Vstup do kvalifikácie je vždy veľmi dôležitý z psychologického hľadiska. Lepšie sa hrá, keď získame nejaký ten bod. Najdôležitejší zápas celej kvalifikácie však bude doma proti Moldavsku.

Azerbajdžan je dôležitý, pretože chceme bodovať v každom zápase, ale Moldavsko je pre nás dôležitejšie."

Kľúčový súboj v Poprade

Proti Moldavsku nastúpia Slováci v utorok 2. februára o 17.00 h v Poprade. Ani v ňom zrejme nebudú môcť rátať so spomínaným triom.

"Bitka o postup na majstrovstvá Európy bude záležať predovšetkým na stretnutí s Moldavskom, ktoré musíme zvládnuť," dodal Bačo. 

Začiatkom jari si zverenci Mariána Berkyho zmerajú dvakrát sily s Gréckom, najskôr 4. marca v Bratislave a o tri dni neskôr v Aténach.

Následne sa 8. apríla stretnú doma s Azerbajdžanom a boje v skupine uzavrú trinásteho v Moldavsku.

Tímy v kvalifikácii sú rozdelené do ôsmich skupín po štyroch. Súperi sa medzi sebou stretnú systémom doma - vonku.

Na finálový turnaj ME v holandských mestách Amsterdam a Groningen (9. januára - 6. februára 2022) postúpia ôsmi víťazi skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest.

Dva najhoršie tímy z druhých priečok odohrajú baráž o zostávajúcu šestnástu miestenku (14.-17. novembra 2021). Holandsko ako organizátor šampionátu má istú účasť.

Program 3. skupiny kvalifikácie ME 2022:

štvrtok 28. januára

17.30 Moldavsko - Grécko /Ciorescu/

piatok 29. januára

15.00 Azerbajdžan - SLOVENSKO /Baku/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti začnú boj o EURO bez viacerých opôr, mali pozitívne testy