Málo vídaný jav. Hráči Serede si dobrovoľne znížili odmeny a peniaze poslali späť klubu

Ľubomír Michalík.
Ľubomír Michalík. (Autor: Tibor Morihladko)
SITA|14. máj 2020 o 16:39

Vedenie je z ich kroku prekvapené.

BRATISLAVA. Hráči aj členovia realizačného tímu účastníka futbalovej Fortuna ligy ŠKF ICLINIC Sereď si dobrovoľne znížili odmeny a predmetnú časť peňazí zaslali späť klubu formou finančného daru.

Podľa tlačovej správy klubu z tohto kroku zostala členom predstavenstva od prekvapenia "visieť sánka".

"Hráčom sme vyplatili odmeny v plnej výške a pri rokovaniach sme hovorili spoločne o problémoch, ktoré nás čakajú. Ich postoj nás všetkých veľmi príjemne prekvapil," uviedol spolumajiteľ klubu Miroslav Bucha pre klubový web.

"Snažíme sa v klube pracovať tzv. familiárnym štýlom a nepochybne aj takéto kroky prispievajú k tomu, aby sme prežili toto ťažké obdobie. Veľmi ma potešil aj postoj zahraničných hráčov, ktorí sa takto rozhodli podporiť klub, v ktorom sú len krátku dobu," pokračoval.

"Chcel by som sa touto cestou aj v mene členov predstavenstva poďakovať všetkým za tento postoj,“ doplnil Bucha.

Najskúsenejší hráč Serede, 36-ročný stopér Lubomír Michalík, poznamenal: "Každý z hráčov pozorne sledoval a vnímal situáciu okolo pandémie aj mimo futbalu v civilnom živote. Postoj hráčov bol jasný. Rozhodli sme sa pre tento krok ako podporu klubu, za ktorý hráme.“

Hráčom Serede patrila pred marcovým prerušením najvyššej slovenskej súťaže štvrtá priečka v skupine o udržanie s náskokom šiestich bodov pred posledným FK Pohronie.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Málo vídaný jav. Hráči Serede si dobrovoľne znížili odmeny a peniaze poslali späť klubu