Icardi nie je v magickom kruhu. Má smolu, že nie je kamarátom Messiho

Mauro Icardi.
Mauro Icardi. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|11. jún 2018 o 20:00

Ich príbehy nie sú tuctové. Na majstrovstvách sveta v Rusku sa nepredstavia viaceré futbalové hviezdy.

BRATISLAVA. Vo svojich kluboch sú často nenahraditeľní. V reprezentácii to však platiť nemusí.

Na majstrovstvách sveta v Rusku, ktoré sa začínajú vo štvrtok, si nezahrajú viaceré futbalové hviezdy, hoci ich krajiny na turnaji budú. Fanúšikovia sa pri pohľade na zoznam chýbajúcich hráčov len čudujú. Ako je to možné?

Niektorí nezapasovali trénerom do koncepcie, iní si dvere na šampionát zavreli rôznymi výstrelkami, ďalších si do tímu neželali ich spoluhráči.

U Saného rozhodla cieľová fotografia

Rýchlosť, technické kúsky a skvelá ľavačka z neho robili v tejto sezóne jedného z najlepších hráčov Premier League. Dvadsaťdvaročný nemecký útočník Leroy Sané patril k lídrom Manchester City na ceste za anglickým titulom.

Najlepší mladík ligy podľa hlasovania hráčov nastrieľal v sezóne 14 gólov, ku ktorým pridal 19 asistencií. Je to viac, než majú dohromady Brandt, Reus a Draxler - títo traja sa do nominácie nemeckej reprezentácie na šampionát dostali. Sané nie.

Tréner Joachim Löw namiesto neho zobral do tímu Juliana Brandta. Podľa kouča rozhodovali detaily, ktoré prirovnal k cieľovej fotografii pri šprinte na sto metrov.

„Nevidím za tým žiadne športové dôvody. Zabudnite na cieľovú fotografiu. Vzhľadom na pozíciu Brandta to chce veľkú fantáziu, aby ste tomu uverili,“ reagoval bývalý nemecký reprezentant Michael Ballack.

Do nominácie sa vraj Sané nedostal aj preto, že v reprezentácii zaostáva za svojím potenciálom. V dvanástich zápasoch ani raz neskóroval.

Nemecké médiá zase špekulujú, že Löw vynechal Saného aj pre jeho arogantnú povahu. Často mu odvrával a povyšoval sa nad skúsenejších spoluhráčov.

Icardi nie je v magickom kruhu

Ďalšie prekvapenie je v argentínskej nominácii, do ktorej sa nezmestil Mauro Icardi. Útočník Interu Miláno bol s 29 gólmi najlepším strelcom talianskej ligy. Ani to však nestačilo, aby si ho tréner Jorge Sampaoli vybral na šampionát.

„Máme hráčov, ktorí sú s naším systémom zohraní, on zatiaľ medzi nich nepatrí. Potrebuje viac času,“ reagoval Sampaoli.

Za neúčasťou Icardiho však môže byť aj najväčšia argentínska hviezda Lionel Messi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Icardi nie je v magickom kruhu. Má smolu, že nie je kamarátom Messiho