Futbalisti dostanú za kvalifikačný zápas dvetisíc eur

Ján Kováčik
Ján Kováčik (Autor: SITA)
SITA|6. sep 2012 o 19:28

Osemsto eur za prípravný zápas, dvetisíc za kvalifikačný a od budúceho roka dokonca dvetisípätsto dostanú slovenskí futbalisti.

BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti majú s vedením Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pred piatkovým začiatkom kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie vyriešené finančné otázky.

"Stôl je čistý. Chcel som, aby dohoda bola na svete skôr, ako sa začne kvalifikácia, aby to nezaťažovalo mysle nikoho a počas nej sme sa nemuseli baviť o peniazoch. Všetko je jasné, vedia o tom hráči aj tréneri," cituje denník Šport slová prezidenta SFZ Jána Kováčika.

Prvý muž slovenského futbalu prešiel aj ku konkrétnym sumám. "Prémiový systém sme doriešili už na augustovom zraze pred zápasom s Dánskom. Hráči majú počas kvalifikácie MS 2014 za zápasy štartovné: za priateľské stretnutie 800 eur, za súťažné v tomto kalendárnom roku 2000 eur a v roku 2013 dvetisícpäťsto eur," poznamenal J. Kováčik.

"V prípade postupu na svetový šampionát je cieľová prémia pre mužstvo a realizačný tím 50 percent zo sumy, ktorú dostaneme od Medzinárodnej futbalovej federácie za postup a ďalších 50 percent z prostriedkov od FIFA, ak by sme sa na majstrovstvách sveta dostali zo skupiny ďalej."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalisti dostanú za kvalifikačný zápas dvetisíc eur