Spartak aj DAC spoznali možných súperov v 3. predkole Konferenčnej ligy

Futbalisti FC Spartak Trnava.
Futbalisti FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
TASR, SITA|22. júl 2024 o 14:45 (aktualizované 22. júl 2024 o 15:05)

Zaujímavosťou je, že na súpera z rovnakej dvojice narazia Ružomberčania, ak v Európskej lige prejdú cez turecký Trabzonspor.

NYON. V pondelok popoludní sa vo švajčiarskom Nyone konal aj žreb 3. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy 2024/2025 a v osudí boli aj tri slovenské tímy.

Na Spartak Trnava tam čaká súper z Poľska alebo Rakúska, ak v 2. kvalifikačnom kole prejde cez FK Sarajevo z Bosny a Hercegoviny.

Trnavčania vstúpia do pohárovej Európy vo štvrtok v Sarajeve a odvetu absolvujú doma o týždeň neskôr 1. augusta.

Ak zvládnu prekážku z Bosny a Hercegoviny, čakajú na nich 8. a 15. augusta súboje proti poľskej Wisle Krakov alebo rakúskemu Rapidu Viedeň, teda tímu, ktorý neuspeje v 2. kvalifikačnom kole Európskej ligy.

Trnavčania sa mohli stretnúť aj s horšími z dvojíc: Ilves Tampere - FK Austria Viedeň, FC Zürich - FC Shelbourne, FK Molde - IF Silkeborg a FK Auda - FC Cliftonville.

Zaujímavosťou je, že na súpera z rovnakej dvojice narazia Ružomberčania, ak v Európskej lige prejdú cez turecký Trabzonspor.

Ak tím spod Čebraťa vypadne z Európskej ligy, žreb mu po presune do Konferenčnej ligy prisúdil úspešnejší klub z 2. kola - chorvátsky Hajduk Split alebo HB Tórshavn z Faerských ostrovov.

"Ruža" sa mohla stretnúť aj s víťazmi dvojzápasov Legia Varšava - FC Caernarfon Town, Go Ahead Eagles - SK Brann, KuPS Kuopio - Tromsö IL, HNK Hajduk Split - HB Tórshavn a F91 Duddelange - BK Häcken.

Chorvátskeho súpera môže mať aj FC DAC 1904 Dunajská Streda, ak počas najbližších dvoch týždňov prejde cez tím FK Zira z Azerbajdžanu. V takom prípade si v 3. kole zmeria sily s NK Osijek alebo estónskym družstvom Levadia Tallinn.

Mužstvo zo Žitného ostrova mohlo dostať aj úspešnejšieho z týchto dvojíc: FC Kodaň - FCB Magpies, Omonia Nikózia - FC Torpedo Kutaisi, FC Riga - WKS Slask Vroclav, NK Olimpija Ľubľana - FC Polissya Žitomir, HŠK Zrinjski Mostar - NK Bravo, NK Osijek - FCI Levadia Tallinn.

Trnavčania aj Ružomberčania by v 3. kvalifikačnom kole Konferenčnej lige začínali doma, Dunajskostredčania u súpera.

Termíny Konferenčnej ligy

  • 8. augusta: prvé zápasy 3. predkola
  • 15. augusta: druhé zápasy 3. predkola
  • 5. augusta: žreb play-off
  • 22. augusta: prvé zápasy play-off
  • 29. augusta: druhé zápasy play-off



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Spartak aj DAC spoznali možných súperov v 3. predkole Konferenčnej ligy