Futbal: Zoskupenie elitných európskych klubov zaniklo

Prezident G-14 Jean-Michel Aulas dnes musel rozpustiť organizáciu, ktorá mala pod sebou 18 najvpyvnejších európskych klubov.
Prezident G-14 Jean-Michel Aulas dnes musel rozpustiť organizáciu, ktorá mala pod sebou 18 najvpyvnejších európskych klubov. (Autor: AP)
SITA|15. jan 2008 o 20:40

ZÜRICH 15. januára (SITA, AP) - Skupina G-14, ktorá združovala najvplyvnejšie futbalové kluby v Európe, sa rozpadla po tom, čo jej zástupcovia absolvovali stretnutia s vedúcimi predstaviteľmi organizácií ...

ZÜRICH 15. januára (SITA, AP) - Skupina G-14, ktorá združovala najvplyvnejšie futbalové kluby v Európe, sa rozpadla po tom, čo jej zástupcovia absolvovali stretnutia s vedúcimi predstaviteľmi organizácií UEFA a FIFA.

Združenie, v ktorom sa zoskupili veľkokluby ako Real Madrid, FC Barcelona, či Manchester United, fungovalo od roku 2000, no po utorku ho nahradí Európska asociácia klubov (ECA). "Vypočuli sme si požiadavky klubov, ktoré považujeme za opodstatnené. Zámer, ktorý sme dnes dosiahli, ale nie je politickým krokom, ale logickým vyústením momentálnej situácie," povedal prezident UEFA Michel Platini.

Nová organizácia začne fungovať 21. januára a bude združovať viac ako 100 klubov, pričom zastúpený bude každý z 53 európskych futbalových zväzov.

Nachádzate sa tu:
Domov