Weiss chválil súpera, ktorého môže spasiť dorastenec. Vo ViOne tiká časovaná bomba

Tréner Slovana Vladimír Weiss starší na štadióne v Zlatých Moravciach.
Tréner Slovana Vladimír Weiss starší na štadióne v Zlatých Moravciach. (Autor: facebook/Jozef Bedej foto)
Michal Šášky|2. okt 2023 o 07:40

Šemrinec nepríde, prestupové obdobie sa skončilo.

ZLATÉ MORAVCE. Slovenská liga má po deviatich kolách nečakaného lídra z Trenčína a dvoch výrazných outsiderov. Obaja majú podobný príbeh.

Posledné Michalovce sa po tesnej záchrane v minulej sezóne definitívne lúčili s jedenástimi hráčmi a ďalších dvanásť priviedli. Z úvodných ôsmich kôl ale bodovali v jedinom.

Vedenie klubu stratilo trpezlivosť a odvolalo trénera Mareka Petruša, po ani nie troch mesiacoch. A to napriek tomu, že tím konečne pretrhol streleckú smolu.

Nový kouč Peter Struhár získal pri premiére druhý bod pre Michalovce. A bodovo sa dotiahol na jedenáste Zlaté Moravce.

ViOn je v podobnej, možno ešte horšej situácii. Pätnástich hráčov, ktorí káder opustilo, nahradilo iných pätnásť mien. V nedeľu prehrali so Slovanom 0:3.

Dvojbodové kluby každým víkendom prehlbujú stratu na zvyšok ligových konkurentov. Nováčik z Košíc na 10. mieste ich má o päť viac.

Kde je posila?

Zlaté Moravce boli v dvoch uplynulých ročníkoch predposledné, vlani ich zachránila domáca výhra v odvete baráže nad druholigovým Tatranom Prešov.

V klube si zaumienili, že sa situácia nemôže opakovať. Angažovali mladého trénera a výrazne znížili vekový priemer tímu. Chcú hrať odvážne a ofenzívne.

Čo sa v téme dozviete?

  • Prečo Igor Šemrinec neposilnil Zlaté Moravce?
  • Aká je situácia okolo brankárov ViOn-u?
  • Na ktorú posilu sa môže tréner spoľahnúť?
  • Čo povedal na margo tímu tréner Slovana?
  • Čo výnimočné priniesli TV prenosy?
  • Kto sa nečakane prepadol v tabuľke?

Realitou je však päť ligových gólov, z deviatich kôl až v piatich neskórovali. Naposledy v nedeľu doma proti bratislavskému Slovanu prehrali rozdielom triedy.

Možno ešte horšou správou je 16 inkasovaných gólov. Nová defenzíva na čele s letnou brankárskou posilou Matejom Slávikom neudržala čisté konto ešte ani raz.

Klub cez týždeň ohlásil príchod brankára Igora Šemrinca. Skúsený futbalista však v sobotu sedel iba na lavičke druholigového Pohronia, na ihrisku béčka Slovana Bratislava.

Čo sa stalo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss chválil súpera, ktorého môže spasiť dorastenec. Vo ViOne tiká časovaná bomba