Rooney sa ocitol pod paľbou kritiky, jeho tímu sa vôbec nedarí

Bývalý futbalista Wayne Rooney ako tréner.
Bývalý futbalista Wayne Rooney ako tréner. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. dec 2023 o 13:52

Zverenci zaznamenali v druhej lige ôsmu prehru z trinástich zápasov vo funkcii.

BRATISLAVA. Futbalisti Birminghamu City prehrali v zápase 24. kola anglickej druhej najvyššej futbalovej súťaže na vlastnom štadióne so Stoke City 1:3 a bez bodu zostali už v trinástom tohtosezónnom súboji The Championship.

Pre "The Blues“ to bola už ôsma prehra pod trénerskou taktovkou niekdajšieho anglického reprezentanta Wayna Ronneyho.Z aktuálnej situácie je Rooney frustrovaný.

"Boli sme o poznanie horší ako v predchádzajúcich zápasoch. Je ťažké o tom hovoriť. Ani zďaleka to nebolo dosť dobré.

Hráčom som v šatni po dueli povedal, že to nebol výkon, ktorý od nich chcem vidieť,“ zhodnotil 38-ročný rodák z Liverpoolu pre klubovú televíziu a pokračoval:

"Nezvládli sme základy a inkasované góly boli veľmi 'lacné'. Mal som pocit, že sme pri lopte a v súbojoch vždy neskôr ako súper. Chýbala nám energia a jednoducho to bolo celé veľmi frustrujúce.“

Rooney počas stretnutia čelil hlasnej kritike fanúšikov a z tribún sa ozývali aj chorály volajúce po jeho odvolaní.

Wayne Rooney má po trinástich dueloch vo funkcii na svojom konte iba dve víťazstvá a tri remízy. Zo zisku troch bodov sa tešil iba v dueloch proti Sheffieldu Wednesday a na pôde Cardiffu City.

Bývalý anglický reprezentant nahradil Johna Eustacea 11. októbra, v tom čase bol Birmingham City v tabuľke na 6. mieste.

V minulosti viedol Rooney aj druholigový tím Derby County, s ktorým zostúpil do tretej ligy. Úspechom sa neskončila ani jeho zámorská anabáza v družstve DC United.

S klubom z Washingtonu skončil na poslednej priečke vo Východnej konferencii MLS.

Birmingham City je od polovice júla v rukách amerického majiteľa Toma Wagnera. Ten sa netají ambíciou prinavrátiť klubu premierligovú príslušnosť.

Súčasťou novej identity je okrem Wayna Rooneyho aj bývalá hviezda amerického futbalu Tom Brady. Sedemnásobný víťaz Super bowlu má v birminghamskom klube menšinový podiel.

Tím Birmingham City pôsobil v Premier League naposledy v sezóne 2010/2011, najbližšie nastúpi 29. decembra doma proti Bristolu City.

Tabuľka Championship

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rooney sa ocitol pod paľbou kritiky, jeho tímu sa vôbec nedarí