Aston Villa nič nepodcenila. Futbalový sviatok v Trnave dopadol podľa očakávaní

Kapitán Trnavy Martin Mikovič a hráč Aston Villy Kosta Nedeljkovič v priateľskom futbalovom zápase FC Spartak Trnava - Aston Villa.
Fotogaléria (12)
Kapitán Trnavy Martin Mikovič a hráč Aston Villy Kosta Nedeljkovič v priateľskom futbalovom zápase FC Spartak Trnava - Aston Villa. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|20. júl 2024 o 17:55

Anglický tím strelil Trnave tri góly.

Prípravný zápas

Spartak Trnava - Aston Villa 0:3 (0:1)

Góly: 38. Bailey, 53. Rogers, 89. Archer

TRNAVA. Fanúšikovia v Trnave sa dočkali futbalového sviatku. Na miestny Štadión Antona Malatinského zavítal účastník Premier League a aj Ligy majstrov Aston Villa.

Favorit zápasu bol jasný, čo sa ukázalo aj na skóre. Anglický celok zvíťazil v príprave výsledkom 0:3.

Na štvrtý tím uplynulej sezóny najvyššej anglickej súťaže sa prišlo pozrieť až 16.094 divákov. Aston Villa potvrdila papierové predpoklady a zvíťazila 3:0. Hostia otvorili skóre v 38. minúte, keď z hranice šestnástky trafil do siete krásnou obaľovačkou Bailey.

Angličania cez polčas kompletne vymenili zostavu, Trnavčania sa k podobnému kroku uchýlili po hodine hry.

Fotogaléria zo zápasu Spartak Trnava - Aston Villa (prípravný zápas)

To už prehrávali dvojgólovým rozdielom, keď Rodgers dorazil loptu do siete po strele Younga.

V závere zápasu predviedol birminghamský klub kolmú akciu, Rodgers posunul loptu na Archera a jeho delovka s prispením teču Ujlakyho skončila v trnavskej sieti.

Pre Spartak išlo o generálku na Niké ligu, ešte predtým ho však čaká vo štvrtok úvodný duel druhého predkola Konferenčnej ligy na pôde FK Sarajevo.

Hlas po zápase

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Zážitok sú ľudia, ktorí takmer vypredali štadión na Slovensku na prípravný zápas. Klobúk dole pred majiteľom a vedením klubu, že sa podarilo priniesť takéhoto súpera.

Začiatok zápasu sme nemali zlý, celkom sme im odoberali lopty. Nechceli sme zaliezť hlboko, chceli sme hrať čo najvyššie, pokiaľ sa dalo. Len potom v prechodovej fáze sme nevyriešili nejaké situácie a dostali sme lacný gól. Že sa to tam odrazilo.

V druhom polčase dali inú zostavu, o niečo kvalitnejšiu, čo bolo cítiť. Znova sme chceli hrať vysoko, tam sa ukazuje akých kvalitných má súper hráčov. A to nie sú úplne tí, ktorí hrajú v základnej zostave. Pokiaľ vy hráte vysoko, vybehnete na brankára, on vám to okamžite prestrčí a majú voľného hráča. Snažili sme sa vo vysokom presingu, ale pokiaľ z toho vyšli, bolo z toho zakončenie ako gól na 3:0.

Chalani to však odmakali. Cítim z nich väčšie sebavedomie. Cez polčas som im hovoril: A čo keď je to Aston Villa. Dá sa s nimi trochu viac hrať. Podržať niekedy loptu a hlavne vyriešiť situácie, aké sme mali v druhom polčase. Dorastenec Bukovský mohol dať gól, bola by to pekná bodka sa prípravným zápasom.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Aston Villa nič nepodcenila. Futbalový sviatok v Trnave dopadol podľa očakávaní