V súboji USA s Mexikom padli až štyri červené karty. Proti Kanade nedohral ani hráč DAC

Christian Pulisic sa so spoluhráčmi z tímu USA teší po strelenom góle.
Christian Pulisic sa so spoluhráčmi z tímu USA teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jún 2023 o 10:18

Američania vo finále Ligy národov vyzvú Kanadu.

LAS VEGAS. Futbalisti USA a Kanady sa stretnú vo finále Ligy národov zóny CONCACAF. Američania zdolali v semifinále Mexiko 3:0 a Kanaďania zvíťazili nad Panamou 2:0.

Zápas na Allegiant Stadium v Las Vegas priniesol štyri červené karty a takmer sa nedohral. V 69. minúte išiel predčasne pod sprchy Mexičan Cesar Montes po škaredom faule na Folarina Baloguna.

Domáci Weston McKennie si po tomto okamihu neudržal nervy na uzde a tiež videl červenú kartu. V 85. minúte po ďalšej hromadnej bitke vylúčil arbiter Mexičana Gerarda Arteagu a Američana Sergina Desta.

V závere duelu rozhodca prerušil hru po homofóbnych pokrikoch fanúšikov Mexika a pohrozil ukončením zápasu, ten sa však napokon dohral.

"Dosiahli sme skvelé víťazstvo, sme vo finále. Ale zápas sa nemusel zmeniť na celé to šialenstvo, ktoré sa udialo. Vo finále nám budú chýbať dvaja dôležití hráči, ale teší ma, že sme sa do neho prebojovali," uviedol pre agentúru AP strelec dvoch gólov USA Christian Pulisic.

Kanaďania si vybojovali finálovú miestenku po góloch Jonathana Davida a Alphonsa Daviesa. Duel nedohral panamský obranca Eric Davis, ktorý oblieka dres DAC Dunajská Streda, v 89. videl červenú kartu po hrubom faule. Panama a Mexiko sa stretnú v súboji o 3. miesto.

Zápas o bronz a finále sa uskutočnia v noci na pondelok 19. júna.

Liga národov CONCACAF - semifinále:


USA - Mexiko 3:0 (1:0)

Góly: 37. a 46. Pulisic, 79. Pepi

ČK: 71. McKennie, 86. Dest - 69. Montes, 86. Arteaga

Panama - Kanada 0:2 (0:1)

Góly: 25. David, 76. Davies

ČK: 89. Davis (Panama)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V súboji USA s Mexikom padli až štyri červené karty. Proti Kanade nedohral ani hráč DAC