Nastúpil na prvý zápas a hneď strelil gól. Mladík zo Citizens zažil nádhernú premiéru

Radosť po góle Manchestru City.
Radosť po góle Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. dec 2023 o 20:40

Zvíťazilo aj Lipsko.

BRATISLAVA. Futbalisti Manchestru City zvíťazili na ihrisku CZ Belehrad 3:2 v stredajšom zápase 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov.

S plným počtom bodov obsadili v G-skupine 1. miesto a do vyraďovacej fázy postúpili spoločne s RB Lipsko.

Aj nemecký tím mal pred záverečnými zápasmi skupinovej fázy istý postup, druhú priečku potvrdil víťazstvom nad Young Boys Bern 2:1.

Domáci mohli ísť do vedenia už v 6. minúte, ale gól Šeška VAR neuznal pre ofsajd. Vyrovnaný prvý polčas napokon góly nepriniesol, no tie začali padať krátko po zmene strán.

Šeško si v 51. minúte všetko vynahradil, keď zvnútra šestnástky otvoril skóre - 1:0. Hostia však okamžite odpovedali, keď z aktivity Nsameho vyťažil Colley a prekonal brankára Gulácsiho - 1:1.

Gólovo úrodný úsek hry zakončil o tri minúty Forsberg, ktorý zužitkoval prihrávku Kampla a prízemnou strelou zo šestnástky rozhodol o víťazstve domácich. Hráči Young Boys obsadili v G-skupine 3. miesto a budú hrať v Európskej lige.

Na poslednom mieste v skupine skončili hráči CZ Belehrad, ktorí nezvíťazili ani v 6. zápase. Favorizovaní hostia išli do vedenia v 19. minúte gólom Hamiltona, ktorý zvnútra šestnástky zakončil individuálnu akciu.

Po hodine hry sa individuálne presadil aj Bobb, ktorý zvýšil na 0:2. Domácich vrátil do zápasu In-Beom Hwang, keď zakončil ofenzívnu akciu CZ.

V 83. minúte Djiga fauloval v šestnástke a Phillips z penalty upravil na 1:3. Posledné slovo napokon mali domáci, ktorých najskôr potešil VAR, keď neprisúdil Manchestru penaltu po zákroku v šestnástke a následne Katai po rohovom kope znížil na konečných 2:3.

Liga majstrov - 6. kolo skupinovej fázy:


Skupina G:

Crvena Zvezda Belehrad - Manchester City 2:3 (0:1)

Góly: 76. Hwang In-Beom, 90+1. Katai - 19. Hamilton, 62. Bobb, 85. Phillips

RB Lipsko - Young Boys Bern 2:1 (0:0)

Góly: 51. Sesko, 56. Forsberg - 53. Colley

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Nastúpil na prvý zápas a hneď strelil gól. Mladík zo Citizens zažil nádhernú premiéru