Brazílsky futbalista má plán. Ak bude zle, vezme si taxík na Slovensko

Futbal, ilustračná fotografia.
Futbal, ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. aug 2022 o 17:33

Marlyson už v minulosti na Ukrajine pôsobil v charkovskom mužstve Metalist 1925.

BRATISLAVA. Brazílsky útočník ukrajinského futbalového klubu Vorskla Poltava Marlyson priznal, že nosí v hlave plán, ako sa čo najskôr dostane z Ukrajiny v prípade, ak bude ohrozená jeho bezpečnosť.

Dvadsaťštyriročný zakončovateľ si uvedomuje, čím Ukrajina prechádza a vie, že koniec vojny s Ruskom je momentálne v nedohľadne.

Napriek tomu, že jeho zamestnávateľ z Poltavy počas obdobia vojny sídli v Užhorode pri hraniciach so Slovenskom, Marlyson tvrdí, že v žiadnom prípade nechce na Ukrajine riskovať svoj život.

„Je to, samozrejme, trochu desivé, ale som tu už mesiac a stále som nevidel nič, čoho by som sa mal obávať.

Funkcionárov Vorskly som však upozornil, že ak budú správy o hroziacom útoku, zavolám si taxík, odveziem sa štyri kilometre na Slovensko, prekročím hranice a odtiaľ pôjdem prvým lietadlom do Brazílie,“ vyhlásil Marlyson podľa webu sport.ua.

Marlyson už v minulosti na Ukrajine pôsobil v charkovskom mužstve Metalist 1925. Do poltavského tímu prišiel v júli z brazílskeho klubu Figueirense a ako prezradil, zlákali ho i štedré podmienky, ktoré mu ponúkli.

„Samozrejme, zdravie a bezpečnosť musíme vždy klásť na prvé miesto. Ale toto je najlepšia zmluva, akú som v živote podpísal. Ide o príležitosť hájiť dres jedného z najväčších klubov na Ukrajine, v ktorom si cudzincov, najmä Brazílčanov, veľmi vážia.

V porovnaní s tým, čo som zarábal v Brazílii, teraz zarábam päťkrát viac,“ priblížil dôvody, prečo si v čase vojny vybral angažmán na Ukrajine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Brazílsky futbalista má plán. Ak bude zle, vezme si taxík na Slovensko