Emery to na Bayern vie. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie, tvrdí Müller

Nemecký futbalista Thomas Müller v zápase proti Villarrealu.
Nemecký futbalista Thomas Müller v zápase proti Villarrealu. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. apr 2022 o 10:45

Villarreal je bližšie k postupu do semifinále Ligy majstrov.

MADRID. Futbalisti FC Villarreal v Lige majstrov ukončili rekordnú 22-zápasovú sériu Bayernu Mníchov bez prehry na ihriskách súperov.

Po víťazstve 1:0 v úvodnom štvrťfinálovom dueli majú šancu zahrať si po 16-ročnej prestávke v semifinále prestížnej súťaže.

Bayern v Lige majstrov naposledy prehral mimo Allianz arény v roku 2017 v Paríži so St. Germain, ktorý vtedy viedol Unai Emery - terajší kouč Villarrealu.

Bavori sa počas celého zápasu nedokázali presadiť proti dobre organizovanej obrane Villarrealu. Thomas Müller považuje prehru 0:1 za prijateľnú.

"Mohlo to pre nás dopadnúť oveľa horšie. Villarreal si zaslúži pochvalu za predvedený výkon. V osemfinále vyradil Juventus Turín a dnes opäť potvrdil, že medzi elitnú osmičku nepostúpil náhodou. Musíme sa rýchlo zmobilizovať a v Mníchove sa prezentovať v oveľa lepšom svetle," zdôraznil Müller.

Aj tréner Bayernu Julian Nagelsmann označil prehru za zaslúženú.

"V prvom polčase sme nedôrazne bránili, chýbala nám sila v osobných súbojoch. V ofenzíve sme boli bezzubí a nevypracovali sme si veľa šancí.

V druhom dejstve to bol bláznivý zápas. Vrhli sme všetky sily do útoku v snahe vyrovnať, no zabúdali sme na zadné vrátka a mohli sme po rýchlych brejkoch Villarrealu inkasovať ďalšie dva góly," priznal Nagelsmann.

Podľa Giovaniho Lo Celsa nastúpili hráči Villarrealu proti šesťnásobnému európskemu šampiónovi veľmi motivovaní.

"Po žrebe sa veľa hovorilo o tom, že Bayern je favorit a mal by s prehľadom postúpiť do semifinále. Nastúpili sme na zápas s veľkou pokorou, no zároveň s veľkým hladom po víťazstve.

Bayern patrí nepochybne medzi najlepšie tímy na svete, no dokázali sme eliminovať jeho najväčšie zbrane a naše víťazstvo mohlo byť aj výraznejšie," povedal argentínsky stredopoliar pre akreditované médiá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Emery to na Bayern vie. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie, tvrdí Müller