Lindelöf mal počas zápasu problémy s dýchaním, covid však podľa testov nemá

Victor Lindelöf.
Victor Lindelöf. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. dec 2021 o 16:10

Manchester United rieši problémy s koronavírusom.

MANCHESTER. Švédsky futbalový obranca Victor Lindelöf z anglického klubu Manchester United mal problémy s dýchaním vo víkendovom súboji Premier League proti Norwichu (1:0).

Vedenie klubu o tom informovalo prostredníctvom tlačového vyhlásenia v utorok s poznámkou, že 27-ročný Švéd je v poriadku, no z preventívnych dôvodov podstúpil viaceré vyšetrenia.

Lindelöf zo spomenutého duelu odstúpil v druhom polčase.

"Všetky indície napovedajú, že jeho problémy nemajú spojitosť s prípadmi osôb nakazených ochorením COVID-19, ktoré sa objavili v našom klube," informovali predstavitelia Manchestru United niekoľko hodín po tom, ako museli pristúpiť k odkladu utorkového ligového súboja proti Brentfordu. Dôvodom sú spomenuté osoby nakazené koronavírusom, ide o hráčov aj členov realizačného tímu.

Od soboty, teda po problémoch v súťažnom zápase, mal Victor Lindelöf monitor činnosti srdca. Lekári na základe údajov môžu analyzovať jeho zdravotný stav.

"Všetko sa zdá byť, našťastie, v poriadku. Čakáme teraz na výsledky vyšetrení, ktoré sa skončia v utorok," informovala futbalistova manželka Maja Nilssonová Lindelöfová.

Victor Lindelöf pôsobí v United od leta 2017, predtým hral od roku 2012 v Portugalsku za Benficu Lisabon. V národnom tíme Švédska absolvoval zatiaľ 50 duelov (3 góly) a od ostatných ME je kapitánom reprezentácie svojej krajiny.

Manchester United je v priebežnej tabuľke Premier League na 5. priečke, keď zo 16 duelov vyťažil 27 bodov. Za vedúcim Manchestrom City zaostáva o 11 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lindelöf mal počas zápasu problémy s dýchaním, covid však podľa testov nemá