Vedenie MLS sa dohodlo s rozhodcami na novej kolektívnej zmluve

Rozhodca počas zápasu Toronto FC - Atlanta United
Rozhodca počas zápasu Toronto FC - Atlanta United (Autor: SITA/The Canadian Press via AP)
SITA|26. mar 2024 o 17:11

V americko-kanadskej futbalovej profilige trvala počas ostatných 37 dní výluka, počas ktorej často dochádzalo k zmenám v nominácii arbitrov na jednotlivé stretnutia.

NEW YORK. Vedenie zámorskej futbalovej profiligy MLS sa v utorok dohodlo s rozhodcami na podpise kolektívnej zmluvy na najbližších sedem rokov, čím ukončilo 37 dní trvajúcu výluku.

Tá viedla k tomu, že pri obsadzovaní arbitrov na jednotlivé stretnutia museli predstavitelia súťaže veľmi často pristupovať k zmenám.

Základná časť aktuálnej sezóny MLS sa začala už koncom februára a 29 účastníkov kanadsko-americkej súťaže doteraz absolvovalo štyri až šesť stretnutí.

K zmenám v obsadení arbitrov v ostatných týždňoch dochádzalo pomerne často a bolo to predmetom občasnej kritiky.

Organizácia profesionálnych rozhodcov (PRO) aj Asociácia profesionálnych futbalových rozhodcov (PSRA) už potvrdili ratifikáciu dohody, ktorú všetky zúčastnené strany dosiahli počas predchádzajúceho týždňa.

Nová kolektívna zmluva má platnosť do 31. januára 2031. PSRA má približne 260 členov, ktorí sa "do práce" vrátia už od najbližšej soboty

"Major League Soccer má niektorých z najlepších rozhodcov na svete a nová kolektívna zmluva to uznáva tým, že do programu rozhodcov venuje značné zdroje. Pôjde o investíciu, ktorá patrí medzi najvyššie v akejkoľvek globálnej futbalovej lige.

Sme radi, že táto dohoda prináša silné a dlhodobé partnerstvo, aby sme mohli pokračovať v napredovaní arbitrov a ich rozhodovanie bolo ešte na vyššej úrovni. Tešíme sa, že už počas najbližšieho víkendu sa všetci rozhodcovia vrátia do zápasového diania.

Ďakujeme tiež hráčom, trénerom a klubom MLS za ich profesionalitu, fanúšikom zase za podporu počas prvého mesiaca sezóny," uviedol prostredníctvom tlačového vyhlásenia výkonný viceprezident MLS Nelson Rodríguez.

Tabuľka MLS

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Vedenie MLS sa dohodlo s rozhodcami na novej kolektívnej zmluve