Futbalový Spartak smúti. Zomrel jeho bývalý hráč z Peczeho éry

Jaroslav Mačák.
Jaroslav Mačák. (Autor: FC Spartak)
Ivan Mriška|17. sep 2024 o 19:11

Jaroslav Mačák podľahol zákernej chorobe.

TRNAVA. Za Trnavu odohral v najvyššej súťaži 134 stretnutí, v ktorých dal 23 gólov.

Vo veku 50 rokov zomrel bývalý futbalista Spartaka Jaroslav Mačák.

„Futbal bol jeho život a venoval sa mu až do posledných chvíľ. Dnes nás zasiahla správa o úmrtí bývalého hráča nášho klubu - Jaroslava Mačáka. Navždy odišiel vo veku 50 rokov,“ informuje web Spartaka Trnava.

Víťaz Slovenského pohára

Mačák pôsobil v Trnave za slávnej Peczeho éry v 90. rokoch minulého storočia, keď hral Spartak atraktívny ofenzívny futbal, na ktorý chodili 10-tisícové návštevy.

Do Malého Ríma prišiel ako 20-ročný z Popradu, hrával na pravom krídle alebo v útoku a na drese nosil číslo 9. V roku 1998 sa s Trnavou tešil zo zisku Slovenského pohára, vo finále v Bratislave vyhral Spartak nad Košicami 2:0.

Prvý ligový zápas odohral na jeseň 1994 v Prievidzi, kde Spartak podľahol Baníku 0:1. Prvý ligový gól strelil tiež na jeseň 1994 v Košiciach pri prehre Trnavy s 1.FC 1:3.

V európskych pohároch odohral za Spartak šesť stretnutí – (2x FC Birkirkara, PAOK Solún, Vardar Skopje, 2x Besiktas Istanbul).

Mačák hral aj v neslávne známom zápase Trnavy v Rimavskej Sobote, v ktorom prišiel Spartak v roku 1997 o majstrovský titul. Trnava vtedy so zachraňujúcim sa Taurisom prehrala 1:2, Mačák hral do 85. minúty.

Posledný trnavský duel odohral na jar 1999, keď Trnava porazila doma Tatran Prešov 4:1.

„Bol pri bojoch Spartaka o majstrovské tituly a spoločne so spoluhráčmi bavil fanúšikov skvelou a atraktívnou útočnou hrou. Dnes prehral svoj boj so zákernou chorobou,“ dodáva FC Spartak.

Po kariére trénoval mládež

Mačák pôsobil okrem Trnavy v Nemecku, kde hrával za Paderborn a Lippstadt. Na sklonku kariéry si vyskúšal nižšie súťaž v Rakúsku v kluboch ako ASV Baden či Pfaffstätten.

„Fanúšikovia ho milovali. Jaroslav Mačák bol výborný futbalista a skvelý človek s priateľskou povahou,“ spomína na svojho bývalého hráča FC Spartak.

Na futbal nezanevrel ani po profesionálnej kariére. V Modranke viedol mládežnícke kategórie a svojho času aj A mužstvo.

„Príbuzným, rodine, priateľom, známym a všetkým, ktorí tohto skvelého človeka poznali vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Česť jeho pamiatke,“ uzatvára web Spartaka Trnava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový Spartak smúti. Zomrel jeho bývalý hráč z Peczeho éry