FUTBAL: UEFA chváli Poľsko, upozorňuje Ukrajinu

SITA|5. júl 2008 o 15:28

KYJEV 5. júla (SITA, AFP) - Európska futbalová únia (UEFA) v piatok vyhlásila, že jej inšpekcia do jednej z usporiadateľských krajín majstrovstiev Európy 2012 - Ukrajiny bola užitočná. UEFA však zároveň ...

KYJEV 5. júla (SITA, AFP) - Európska futbalová únia (UEFA) v piatok vyhlásila, že jej inšpekcia do jednej z usporiadateľských krajín majstrovstiev Európy 2012 - Ukrajiny bola užitočná. UEFA však zároveň na adresu momentálnej pripravenosti krajiny na usporiadanie kontinentálneho šampionátu neposkytla žiaden pozitívny komentár. "UEFA považuje návštevu Ukrajiny za užitočnú, získali sme mnoho informácií. UEFA ďalej oceňuje úmysel ukrajinskej vlády urobiť všetko, čo bude v jej silách na splnenie požiadaviek potrebných na usporiadanie majstrovstiev," konštatuje sa v oficiálnom tlačovom komuniké UEFA. "Chladné" hodnotenie Ukrajiny je v ostrom kontraste s chválospevmi na adresu druhej usporiadateľskej krajiny ME 2012 Poľska. "Delegácia skonštatovala, že prípravy postupujú uspokojivým tempom. Poľsko nasleduje najlepšie možné príklady z minulosti a úzko spolupracuje s expertmi UEFA. V prípade, že všetko bude pokračovať takým spôsobom a tempom ako doposiaľ, budeme spokojní," vyhlásil prvý muž európskeho futbalu Michel Platini.

O možnosť usporiadať ME 2012 sa okrem Poľska s Ukrajinou uchádzalo i Taliansko a ponuku spoločne predložilo i Maďarsko s Chorvátskom. Viacerí kritici poukazovali na to, že Poliaci s Ukrajincami nebudú schopní dodržať stanovené termíny. Samotný Platini povedal, že obe krajiny musia do 24. septembra preukázať schopnosť dodržať harmonogram príprav. "Nadchádzajúce tri mesiace budú pre Ukrajinu veľmi dôležité," povedala legenda francúzskeho futbalu. Platini však zároveň povedal, že z úst prezidenta Viktora Juščenka a premiérky Julie Timošenkovej dostal ústny prísľub, že všetky podmienky krajina splní.


Nachádzate sa tu:
Domov