Trnava sa vytúženého gólu nedočkala. Uhrala rovnaký výsledok už tretíkrát

Miloš Kratochvíl a Yves Bile počas zápasu 4. kola Niké ligy vo futbale FC Spartak Trnava - MŠK Žilina.
Miloš Kratochvíl a Yves Bile počas zápasu 4. kola Niké ligy vo futbale FC Spartak Trnava - MŠK Žilina. (Autor: TASR)
TASR|18. aug 2024 o 19:58

Remizovala so Žilinou.

Niké liga - 4. kolo

Trnava - Žilina 0:0

ŽK: Kratochvíl - Kopásek, Sauer, Ndjeungoue, Minárik

Rozhodovali: Glova - Zemko, Kmec

Diváci: 3919

Spartak: Frelih - Holík, Ujlaky, S. Kóša (84. Sabo), Mikovič - Kubista (46. Zeljkovič) - Ahl (46. Daniel), Kratochvíl, Corryn (68. Ďuriš), Azango (68. Pich) - Paur

Žilina: Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Kopásek (46. Hranica), Gidi, M. Sauer (46. Káčer), Bari - Kaprálik (75. Iľko), Bille (71. Alijagič), Ďuriš (71. F. Kóša)

TRNAVA. Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v zápase 4. kola Niké ligy na domácom trávniku s MŠK Žilina 0:0.

Aj tretí zápas Spartaka v tejto sezóne sa skončil bezgólovou remízou. V domácom dueli so Žilinou nenašli recept na prekonanie brankárov domáci ani hostia.

"Andeli" boli v prvom dejstve blízko ku gólu po Corrynovom rohu, keď Holík trafil hlavou do žrde, po zmene strán mal dve gólové šance v rýchlom slede Pich, obe však zakončil zle.

Veľkú príležitosť Žiliny spálil Kaprálik, ktorý na šestnástke súpera zobral loptu Kóšovi, následne vypálil prudko, no nepresne.

V samom závere po rýchlom aute Paura a Pichovej prihrávke mohol z päťky rozhodnúť Ďuriš, pred vybiehajúcim Belkom však trafil len tyč.

Hlasy po zápase

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Bol to celkovo vyrovnaný zápas, ale škoda remízy, lebo bolo cítiť z mužstva, že napriek únave chce zvíťaziť, išlo do poslednej sekundy, vydalo sa. Bránili sme vo vysokom pressingu, nebolo ľahké ubrániť žilinský kvalitný útočný trojzáprah. Chalani si s tým ale poradili. Často nás stál pressing množstvo síl. Bol som v očakávaní, ako sa bude zápas vyvíjať po 45. a 60. minúte, lebo mám s tým skúsenosti aj z minulého roku, že Žilina je najbehavejšie mužstvo a potom nás fyzicky zlomili.

Dnes sa ale chalani nepoddali, dokonca tí, čo mali pred troma dňami 14 nabehaných kilometrov, tak to vydržali celých 90 minút. Ľudia by v prvom rade mali oceniť, že chalani si siahli až za dno síl, samozrejme, neboli sme ani v ľahkej psychickej situácii. Bolo cítiť, že sme viac chceli v tomto zápase vyhrať a myslím, že Žilina bola spokojnejšia s bodom. Snažili sme sa, aj v prvom polčase sme mali náznaky šancí, hlavne však v druhom prišli príležitosti.

Škoda, že tam niečo nepadlo a hlavne po najkrajšej akcii to neskončilo gólom u Roba Picha, ktorý mal na to dve príležitosti. Nakoniec je to ďalšia bezgólová remíza, ale teraz si už konečne odpočinieme, môžeme trénovať aj sa pripravovať ako potrebujeme. Verím, že začneme v lige bodovať aj naplno."

Michal Ščasný, tréner Žiliny: "Ťažko sa mi hodnotí, som sklamaný z našej predvedenej hry. Prišli sme s iným cieľom do Trnavy, aj keď rešpektujeme silu súpera. Spartak hral ťažký emočný 120-minútový zápas v Poľsku. Musí to byť strašne ťažké, keď rátate s tým, že postúpite a vypadnete.

Chceli sme hrať vo vysokom tempe, vyrovnať sa v agresivite, hrať rýchlo, rozbehať ich, boli sme ale slabí v osobných súbojoch, s loptou, zle sme riešili situácie, riešili sme to dlhými nakopávanými loptami, čo vôbec nebol náš plán. Prvý polčas sme prešustrovali, v druhom sa to trochu dvihlo. Na to, akú máme kvalitu, sme si nevytvorili veľa šancí, v zlomovej dostal Kaprálik kŕč. Nie sme spokojní, za predvedenú hru je remíza zaslúžená."

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
3
3
0
0
7:2
9
V
V
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
4
2
1
1
7:3
7
V
P
V
R
3
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
4
1
3
0
5:4
6
R
V
R
R
4
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
3
1
2
0
3:1
5
R
V
R
5
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
4
1
2
1
4:3
5
R
P
V
R
6
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
4
1
1
2
7:5
4
V
P
P
R
7
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
2
1
1
0
2:1
4
V
R
8
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
4
1
1
2
6:6
4
P
V
P
R
9
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
3
0
3
0
0:0
3
R
R
R
10
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
4
0
2
2
1:6
2
P
P
R
R
11
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
3
0
2
1
2:8
2
P
R
R
12
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
2
0
0
2
1:6
0
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava sa vytúženého gólu nedočkala. Uhrala rovnaký výsledok už tretíkrát