Vymením permanentku na Slovan za 3-izbák v Zuckermandli (tréneroviny)

Na snímke vpravo Adrián Kaprálik z MŠK Žilina sa raduje po strelení gólu do siete ŠK Slovan Bratislava.
Na snímke vpravo Adrián Kaprálik z MŠK Žilina sa raduje po strelení gólu do siete ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|2. sep 2024 o 09:50

(Ne)tradičné zhrnutie 6. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Spln sa im senil. Slovan vybojoval postup do Ligy majstrov. Ivan Kmotrík s Vladom Weissom to dokázali už s druhým klubom z hlavného mesta.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Piaty diel nájdete tu.

Osem zápasov s TOP mužstvami sveta okamžite naštartoval predaj permanentiek, ktoré sa zrazu míňajú ako kolagén od influencerov.

Len permanentka je totiž pre fanúšika Slovana, ktorý práve zistil, že Tehelné pole je štadión a nie hospodárska pôda za mestom, šancou vidieť Manchester City alebo AC Miláno.

Vďaka čomu je bazoš plný dobrosrdečných ľudí, ktorí za euro ponúkajú 4 miesta vedľa seba na domáci zápas so Žilinou. Sme sedláci so všetkým, čo k tomu patrí.

KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce 1:3

490 divákov

Ďalšie neúplné kolo prinieslo futbal do metropoly zvanej Zlaté Moravce. Komárnu, ktoré pred týždňom vybrakovalo Košice ako Kamenický štátny rozpočet, tentokrát proti Michalovciam nepomohol ani ten Šotlisov neobľúbený VAR. Nepomohla mu zatiaľ ani nová posila, Branislav Sľuka, ktorý ešte nie tak dávno nazýval štadión v Zlatých Moravciach svojim domovom.

A za svoju medzizastávku v Kazachstane bol od Komárna odmenený fotkou, ktorú snáď vzhľadom na kvalitu fotila Jednota dôchodcov Slovenska. Inak, predstavovať nové posily pred sochami v meste je super koncept.

VIDEO: Zostrih zápasu KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce

Tešil sa iný ex-Vioňák, Patrik Lukáč v bránke Michaloviec. Tie však vôbec nezachytili úvod zápasu a nechali Komárno zahadzovať svoje šance. A tak prišiel trest z kopačky Arevala. Neskôr sa zrazil Rudzan s Lukáčom a chvíľu to vyzeralo, že si brankár hostí spomenul na minulú sezónu v drese ViOnu. Cez polčas musel z tej spomienky rovno vystriedať.

Zápas chutil aj ďalšiemu futbalistovi s ViOnom v životopise, Kyziridisovi v žltom drese. Jeden gól strelil a keď Komárno z penalty znížilo na 1:2, zabil šance domácich svojim sólom zakončeným faulom na ďalšiu penaltu. Tú premenil Marcin a cesta na východ bola veselá ako turné IMT Smile.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:5

8119 divákov

Zlé jazyky tvrdia, že niektorí funkcionári ešte nestihli opustiť VIPku po postupe do Ligy majstrov a už prišla Žilina. Výsledok zápasu hovorí, že v tej VIPke neboli iba funkcionári.

Pre Slovan však pricestoval ideálny súper, stačí si cez zápas vytipovať 1-2 hráčov a rovno si ich po zápase presunúť do dvojizbáku s výhľadom na ihrisko.

Slovan totiž znovu obnovil záujem o Kaprálika, po novom zaňho ponúka permanentku do sektora C. Šošoni sa pred koncom leta zbavili Javorčeka, krajný bek ide hosťovať do bundesligového Kielu. A osláviť začiatok školského roka prišli mladíci na Tehelné pole. Tam porobili kolotoče a možno stihli aj ZOO.

VIDEO: Zostrih zápasu ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina

S trochou fantázie by sa dalo predpokladať, že po tom všetkom, čo v týždni Slovanisti zažili, príde bolenie brucha. Je normálne trochu vypustiť, ubrať nohu z plynu.

Slovan však v nedeľu prežil kolonoskopiu. V úvode zápasu ešte ako-tak vládal s hosťami, ale ako povedal Vlado Weiss, gól Kaprálika urobil z toho zápasu silvestrovskú šou Markízy z roku 1999.

Len do polčasu mohli dať hostia päťku a 0:2 bolo ešte milosrdné. Weissovi nevyšla taktika s polčasovým nasadením Toliča s Tigranom, Slovan Žiline nestíhal v ničom a nakoniec z toho tá päťka aj bola. Hádam výsledok neodradí 11 100 majiteľov permanentiek, aj prehry patria k futbalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Vymením permanentku na Slovan za 3-izbák v Zuckermandli (tréneroviny)