Druhý polčas stačí a zo Skalice priamo do Zaragozy (tréneroviny)

Sebastián Kóša (vľavo) a Žiga Frelih.
Sebastián Kóša (vľavo) a Žiga Frelih. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|26. aug 2024 o 07:30

(Ne)tradičné zhrnutie 5. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Kuffov klobúk dole pred Slovanom. Aj napriek tomu, že klub nepredal dosť permanentiek a namiesto fanshopu doňho kúpil len Mustafiča ako figurínu, je náš majster z posledných a ako sa tak pozerám na ligu, aj najbližších 35 sezón na prahu Ligy majstrov.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Štvrtý diel nájdete tu.

A to je fantastická správa vzhľadom na to, ako je klub vedený. Stačilo konečne normálne prestupové obdobie, kde okrem majiteľa stánku s pyrotechnikou a spomínanej figuríny nepriniesli žiadnu hlúposť.

Mužstvo je o rok skúsenejšie, vhodne doplnené a k tomu im dopomohlo vedenie Trnavy nepredĺžením zmluvy s najlepším brankárom posledných sezón.

Pomáha určite aj fakt, že malý Vlado hrá v poslednej sezóne ako o život a Tigran hrá o novú zmluvu. Doma "stačí" vo vypredanom zápase poraziť Legoland a na Tehelnom poli sa bude týždeň svietiť od radosti.

MFK Skalica - FC Spartak Trnava 1:2

2515 divákov

Pred a po zápase si Spartak začal vykrývať straty spôsobené vypadnutím z Európy. Dovolenkový last minute smerom na Krétu vychytal Bainovič, potenciálny letný odchod Kóšu do Slovana sa vyriešil prestupom do druholigovej Zaragozy.

Zo slov prezidenta Macha je jasné, že vsadili na postup Zaraguzy do La Ligy a ďalšie pesos z toho plynúce. Do Skalice cestoval Spartak pre povinné tri body s už znovu trocha silnejším kádrom a hlavne Danielom v základnej zostave.

VIDEO: Zostrih zápasu MFK Skalica - FC Spartak Trnava

Ktovie, čo sľúbili Erikovi Sabovi pri jeho návrate za post v zostave. Už si asi pomaly uvedomuje, že z neho bude stopérik. Prvý polčas bol adekvátny tomu, že Skalica pred týždňom zažila jatky v Podbrezovej a v Trnave sa boja vôbec kopnúť na prázdnu bránku.

V tom druhom ale prišli chvíle Erika Daniela. Jeho prvý gól po dorážke asi 5 minút preskúmaval VAR. Aj chalanom za obrazovkami sa nezdalo, že Spartak je schopný skórovať.

Pri druhom, kedy Erik dorážal z rovnakej situácie, to už radšej nechali tak, aby sa nenadstavovalo 20 minút. Leginusov gól bol už len Kóšov bozk na rozlúčku s našou ligou.

Kto sa chce pobaviť a hľadá odpovede na to, ako napríklad donútiť platiť fanúšikov hostí viac, ako domácich, či sa dá veriť nahláseným počtom divákov a či nás legendárne sito zo Skalice ochráni pre húfmi imigrantov, ktorých sa bojí aj Matúš Šťukaj Bošťok, nech si prečíta toto vlákno na X.

Radosť futbalistov FC Spartak Trnava v zápase proti MFK Skalica v 5. kole Niké ligy.
Radosť futbalistov FC Spartak Trnava v zápase proti MFK Skalica v 5. kole Niké ligy. (Autor: TASR)

MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 0:2

4125 divákov

Slovan pred najdôležitejším zápasom svojej histórie cestoval na pôdu mužstva, s ktorým sa rok naťahoval o Roba Polievku.

Ku cti klubu navyše slúži, že v prestupovom období nezazmätkoval a namiesto Šporara dostal Strelec do útoku konkurenciu v podobe Metsoka z Plzne. Hosťovanie s opciou je výborná voľba a prípadne ho vrátiť ako handry zo Zaalanda.

Slovan je aj po štvrtom kole 100-percentný a znovu mu stačil polčas. Ten druhý samozrejme, keď sa k slovu dostali Tigran s Toličom. Ale poporiadku.

Štiavničky boli zaplnené ako v časoch, keď tam sestry Velďákové skákali do piesku a do výšky. Dukla išla all in, s Timom Záhumenským a Tomášom Malecom na hrote. Ale ak je na Slovensku klub, ktorý sa vyžíva v bránení centrov, je to ten belasý.

VIDEO: Zostrih zápasu MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava

Trochu menej sa vyžívali belasí, keď Kashia pustil Rymarenka na Trnovského, ale aj s tým si poradili. Kým mal Slovan v minulých sezónach s B zostavou problém, dnes vie pohodlne udržať vyrovnaný stav a v druhom polčase spraví poriadky ako týždenníci cez veľkú prestávku, Marko Tolič s Tigranom trhajú obrany na počkanie.

Tigran najprv pripravil prvý gól novej posile a potom si počkal, ako zoberie Marko Willwébera na veľký reťazák a naservíruje to svojmu spoluhráčovi z krajiny Marlenky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Druhý polčas stačí a zo Skalice priamo do Zaragozy (tréneroviny)