Odveta, ktorá neWisla a Komárno, ktoré si už dva týždne nemá s kým zahrať (tréneroviny)

Žan Medved neoslavoval gól do siete Slovana.
Žan Medved neoslavoval gól do siete Slovana. (Autor: Tomikesz)
Richard Hanzlík|19. aug 2024 o 07:00

(Ne)tradičné zhrnutie 4. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Úvodom tohto textu vás chcem pozvať na oslavu mojich 60. narodenín, ku ktorým som sa radikálne priblížil vo štvrtok. Ale poďme postupne.

Slovan si z Cypru okrem dobre opáleného Roba Vitteka priniesol aj postup do play-off Ligy majstrov. V ňom si zmeria sily s Midtjyllandom.

Pre voličov SNS, to nie je verzia Disneylandu, ani Legolandu, ale dánsky klub, ktorý funguje presne naopak, ako náš majster. Pracuje s dátami, lacno kupuje, draho predáva a nechcete proti nemu hrať.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Tretí diel nájdete tu.

Ďalej ide aj Ružomberok, ktorý poružomberkoval Hajduk Split a proti FC Noah bude favoritom v boji o skupinu Konferenčnej ligy.

Sám neverím tomu, čo píšem. Klobúk dole, čo Ondrej Smetana v tých podmienkach a s tým vedením dokáže robiť. No a potom tu je Spartak, ktorý cestoval do Krakova. A táto anabáza mu vôbec newisla.

Tréner MFK Ružomberok Ondřej Smetana.
Tréner MFK Ružomberok Ondřej Smetana. (Autor: TASR)

ŠK Slovan Bratislava - FC Košice 2:1

5298 divákov

Čo kolo, to bolehlav vo VIPke Slovana z Tigranovej zmluvy. Armén totiž v každom z nich dokázal streliť po góle a pri jeho oslave sa radostne pozrel do miest, kde sedávajú peniaze a poslal im veľavravné oslavné gesto.

Ak chcete predĺžiť, berte v banke hypotéku. Slovan má v tejto sezóne neuveriteľnú silu a jediné, čo nechápem, je nekončiaca túžba priniesť do mužstva aj Šporara. Ako by povedal Rytmus Jasminke, naker?

VIDEO: Zostrih zápasu ŠK Slovan Bratislava - FC Košice

V ohrození by skôr mal byť Žan Medved, ktorého svojho času preradili aj do béčka, teraz však vedie tabuľku strelcov, čo zalarmovalo skautské oddelenie.

Slovan sa dokázal skoncentrovať aj na zápas proti Košiciam s vedomím, že už o zopár dní sa predstaví v Dánsku. V súboji futbalových klanov sa chvíľu tešili Kozákovci, bič však plieskal na konci a krajší pondelok budú mať Weissovci.

Žan Medved dostal krásnu prihrávku od Zsigmunda, Trnovský ho skosil ako u barbera a samotný Slovinec pokorne poslal hostí do vedenia. Trnovský potom do konca prvého polčasu ukázal zopár fantastických zákrokov, ktoré dali domácemu mužstvu šancu v polčase vystriedať a rozhodnúť zápas hlavičkami.

Tolič s 0+2 vybavil najprv z rohu na Strelca a pred koncom zápasu cez Voeta na Tigrana. Je treba však povedať, že nedáš dostaneš tu platilo luxusne. Minútku predtým svoj nájazd na Trnovského oprel o tyč Miljanič. Ale nie Darko, nech sa nikto na Tehelnom poli nezľakne.

Na snímke gólová radosť hráčov Slovana v zápase 4. kola futbalovej Niké ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Košice v sobotu 17. augusta 2024. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Na snímke gólová radosť hráčov Slovana v zápase 4. kola futbalovej Niké ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Košice v sobotu 17. augusta 2024. FOTO TASR - Jaroslav Novák (Autor: Tlačová agentúra SR)

FK Železiarne Podbrezová - MFK Skalica 7:1

867 divákov

Podbrezová je mužstvo, ktoré tri zápasy nestrelí gól, pred týždňom schytá trojku v Košiciach a potom si doma urobí zo Skalice detské puzzle. Hostia prišli vyvetrať nové vonkajšie dresy, čierne s neónovými prvkami, aby ukázali, že sú plní energie a nevedia brániť jednoduché nakopnuté lopty za obranu

VIDEO: Zostrih zápasu FK Železiarne Podbrezová - MFK Skalica

Skóre vyzerá horšie ako trávnik po daždi, ktorý sa ulakomil na miestny štadión. Ale verte mi, mohlo to byť oveľa horšie.

Celý galavečer sa začal až v nadstavenom čase prvého polčasu, dovtedy to vyzeralo tak, že čo si domáci vytvoria, to aj zahodia. Za stavu 4:0 ešte kozmeticky z penalty znížil Jano Vlasko, ale ani to domáce mužstvo neodradilo od toho, aby Skalicu vyprášili ako onen pán jednu pani v byte na Vazovovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Odveta, ktorá neWisla a Komárno, ktoré si už dva týždne nemá s kým zahrať (tréneroviny)