Koniec Love Islandu na Žitnom ostrove a Trenčín - Trnava, kde je obrana? (tréneroviny)

Tréner DAC Dunajská Streda Xisco Muňoz.
Tréner DAC Dunajská Streda Xisco Muňoz. (Autor: TASR)
Richard Hanzlík|28. okt 2024 o 09:45

(Ne)tradičné zhrnutie 12. kola Niké ligy.

BRATISLAVA. Ťažký týždeň pre fanúšikov Dunajskej Stredy. Martin Škrtel vydržal na pozícií športového riaditeľa klubu len o kúsok dlhšie, ako DAC v európskych pohároch.

A aby toho nebolo málo, v sobotu klub na zápas proti Košiciam stále viedol Xisco. Prehra 1:3 možno znamenala, že tento inak na pohľad sympatický mončiči už po zápase utekal na check-in najbližšieho letiska.

Pondelkové Tréneroviny sú pravidelná rubrika v ktorej z nadhľadu hodnotí každé kolo futbalovej Niké ligy glosátor Richard Hanzlík. Ďalšie Tréneroviny nájdete tu.

Slovan si svoj zápas s Komárnom odložil na 4. decembra, aby stihol prezuť trávnik na zimný. A tak Žilina vedela, že nech sa stane cez víkend čokoľvek, stále bude lige šéfovať. A ono sa aj stalo.

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 2:2

1982 divákov

Argentínsky bič plieska na konci a líder stratil v sobotu 2 cenné body. Ono to bol z pohľadu Žiliny taký zaujímavý zápas. Ako povedal aj Michal Ščasný, nie každý podal taký výkon, aby mal nárok na Tresku exclusive a trojvrstvové Tento.

Šošonom v základnej zostave znovu chýbal Kaprálik, okrem novej zmluvy, ktorá mu zaručuje, že ho najneskôr v lete predajú, sa môže pýšiť titulom Voyo hráč mesiaca september. Aďovi putuje mesačné predplatné tejto platformy.

VIDEO: Zostrih zápasu MŠK Žilina - Železiarne Podbrezová

Podbrezová sa svojho súpera nezľakla. Práve naopak. Galčík dostal chvíľu času, do šestnástky poslal center, ktorý letel ako vyhliadkový balón nad mestom a Jano Minárik si povedal, že možno bude dobrý nápad absolútne sa vykašľať na Smékala.

Český sniper síce trafil Belka, ale lopta prešla do sita. Žilina sa ku gólu dostala po žilinsky, kombinačne. Prihrávku na Sauera v šestnástke ešte obrana odrazila, ale len na Billeho a obľúbený hráč mladého Ivana to sklepol na Sauera.

Mário bol v druhom polčase aj na začiatku druhého gólu domácich, keď poslal jemnučkú loptu na Iľka. Kto si vtedy myslel, že to má Žilina v suchu, nedával pri obrovskej šanci Ďatka pozor.

Samo síce v Podbrezovej len hosťuje zo Žiliny, niečo ako Muňko zo SMERu v SNS bez výkupnej klauzuly, ale to, čo proti Belkovi zahodil, to je na vyradenie z poslaneckého klubu. Bod pre hostí tak zariadil v nadstavenom čase David Depetris.

Gól oslávil tak, že každému jednému divákovi osobne a na kameru ukázal svoje meno na drese. To ak by si náhodou niekto myslel, že gól dal Sanusi.

AS Trenčín - FC Spartak Trnava 2:3

3053 divákov

Desať a poltisíc eur vyzbieral Slovenský futbalový zväz na milodaroch počas posledného derby. Spartak nakúpil aj podmienečne zatvorený štadión, podmienka platí do konca sezóny. 

Mišo Gašparík mal v exceli zapísané, že doma sa mu síce s Trenčínom nedarí, rád si však do mesta Stanley Cupu chodí po body a hráčov. Azango, Corryn a Šulek však zápas začali iba na lavičke a domácemu publiku ich postupne predstavil počas zápasu.

VIDEO: Zostrih zápasu Trenčín - Trnava

V Trenčíne mali cez týždeň dôvod na radosť. Ich omladina v mládežníckej Lige majstrov v prvom zápase porazila Brno a vypredaný sektor hostí v tomto zápase im zase zacinkal v pokladni.

Naspäť bol aj Ivan Galád, ktorý počas minulého kola oddychoval. Trnava začala zápas strelami z diaľky, ale po treťom rohu Trenčína sa tešil z gólu po dorážke Stojsavljevič.

Ako hovorí budúci autor slovenskej hymny po kokaínovej odvykačke, Holúbek ho našiel na Prednej, kde sa dostal k vyrazenej lopte od Freliha. Žiga sa už snaží aj loptu z rohu vyrážať do kombinácie.

Spartak bol aktívny, lyofilizované ovocie však pozbieral až pred koncom polčasu. Na konci kombinácie bol znovu Stojsavljevič, ktorý loptu poslal za Slavíčka.

V druhom polčase bol aktívnejší Spartak, dostával sa do šancí, ale bola to Emma Drobná Uchegbu, kto si zrazu prebral nákop z vlastnej polovice, vycvičil Holíka s Procházkom a poslal to za Freliha.

Kto by vtedy dal dve maslá na Trnavu, bol by investorom roka. Zápas lietal zo strany na stranu, Trenčín mal šance ho zabiť, gól dal po krásnej Oforiho štrikovačke Ďuriš, ale lopta bola vtedy už za čiarou druhýkrát.

Do hry sa dostal aj Azango, svoju šancu však zahodil. Hrdinom sa tak stal Kelvin Ofori, ktorý najprv rozbehol akciu na Mikoviča, ten sklepol na Daniela a bolo 2:2.

Kelvin sa o 5 minút dostal k lopte za šestnástkou, prekvapivo nezačal kľučkovať medzi desiatimi obrancami, ale fukol to za Slavíčka. Comeback ako Miki Druzinda, len s tým rozdielom, že toto vyšlo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Koniec Love Islandu na Žitnom ostrove a Trenčín - Trnava, kde je obrana? (tréneroviny)