Ukončili špekulácie o odchode. Arsenal predĺžil zmluvu s trénerom Artetom

Tréner Mikel Arteta.
Tréner Mikel Arteta. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. sep 2024 o 11:52 (aktualizované 12. sep 2024 o 14:30)

Dohodli sa na trojročnej zmluve.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Arsenal FC sa dohodol na predĺžení zmluvy so súčasným trénerom Mikelom Artetom o tri roky.

Obe strany tým ukončili mediálne špekulácie o tom, že 42-ročný Španiel by mohol z londýnskeho klubu odísť. Informovala AFP.

Arteta vedie "kanonierov" od roku 2019, v uplynulých dvoch sezónach s nimi skončil v Premier League na druhom mieste. Jeho pôvodný kontrakt mal vypršať v lete budúceho roka.

"Sme šťastní, že Mikel podpísal novú zmluvu. Je to veľmi pozitívny a hrdý moment pre všetkých v klube a dôležitá súčasť toho, na čom všetci pracujeme," povedal športový riaditeľ Arsenalu Edu.

"Mikel ukázal svoje kvality od prvého dňa, keď sa k nám pridal, nielen ako trénera, ale ako človeka s úžasnými hodnotami. Pevne veríme v to, čo robíme a čo chceme spoločne dosiahnuť. Mikelova nová zmluva nám dáva stabilitu a jasný smer."

Arsenalu patrí v tomto ročníku najvyššej anglickej súťaže 4. miesto v tabuľke. V nedeľu ho čaká mestské derby s Tottenhamom Hotspur a na budúci týždeň prvý zápas v ligovej fáze Ligy majstrov proti Atalante Bergamo.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ukončili špekulácie o odchode. Arsenal predĺžil zmluvu s trénerom Artetom