Je najdlhšie slúžiaci bundesligový kouč. Tréner Freiburgu dostane čestnú cenu

Tréner Christian Streich na lavičke SC Freiburg.
Tréner Christian Streich na lavičke SC Freiburg. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. nov 2023 o 13:45

Svojimi vždy autentickými vyjadreniami vyzýva nielen na občiansku odvahu, ale sám je jej vzorom, uviedol prezident Nemeckého futbalového zväzu.

FRANKFURT. Nemecký futbalový tréner Christian Streich si preberie čestnú cenu Juliusa Hirscha, ktorú udeľuje Nemecký futbalový zväz (DFB) za dlhoročné pôsobenie na ihrisku i mimo neho.

Päťdesiatosemročný Streich je najdlhšie slúžiaci bundesligový kouč, ktorý zasadol na lavičku SC Freiburg v januári 2012.

"Využíva futbalovú scénu, aby zaujal úprimný a jasný postoj proti xenofóbii, rasizmu či diskriminácii a zasadzoval sa za rešpekt a základné demokratické hodnoty.

Svojimi vždy autentickými vyjadreniami vyzýva nielen na občiansku odvahu, ale sám je jej vzorom," uviedol v stredajšom vyhlásení prezident DFB Bernd Neuendorf.

Streich si cenu prevezme 13. novembra v Berlíne spolu so synom bývalého západonemeckého kancelára Willyho Brandt - Matthiasom, ktorý prednesie oslavný prejav.

DFB založil humanitárnu cenu v roku 2005 a pomenoval ju po Juliusovi Hirschovi, nemeckom futbalistovi so židovskými koreňmi, ktorého zabili nacisti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Je najdlhšie slúžiaci bundesligový kouč. Tréner Freiburgu dostane čestnú cenu