Tragická nehoda autobusu dorastencov. Dve osoby haváriu neprežili, viacero hráčov je zranených

Fotka z dopravnej nehody.
Fotka z dopravnej nehody. (Autor: X / Mateusz Żelazny)
Sportnet|23. sep 2024 o 12:17

Tréner futbalistov svojim konaním zabránil ešte väčšej tragédii.

BRATISLAVA. Autobus staršieho dorastu poľského tímu MKS Alit Ożarów mal v sobotu na ceste z vonkajšieho zápasu proti Korone Kielce nehodu.

V autobuse bolo celkovo 19 osôb, nehodu neprežili šofér a takisto tréner tímu. Viacero hráčov bolo zranených a boli prevezení do nemocnice.

"S veľkou bolesťou vám musíme oznámiť tragickú správu, kvôli ktorej sa nám dnes zastavil svet.

V dôsledku nehody, ktorá sa stala v popoludňajších hodinách na štátnej ceste č. 74 pri meste Lechów, zomrel náš priateľ a tréner mládeže - Damian Jowodrzejewski.

Druhou obeťou tejto nešťastnej nehody sa stal vodič autobusu.

Životy našich hráčov nie sú v ohrození, ale v dôsledku zranení, ktoré utrpeli, museli všetci absolvovať vyšetrenia v nemocnici. Niektorí chlapci budú nútení zostať v nemocnici, ostatní sa už vrátili domov.

V súvislosti s touto tragédiou sa v bolesti pripájame k rodinám obetí a poskytujeme im všetku pomoc a podporu," uviedol vo svojom stanovisku klub.

Najnovšie správy priamo od prezidenta klubu Grzegorza Witeka hovoria, že vodič autobusu odpadol a následnú situáciu sa snažil zachrániť tréner, ktorý stočil volantom a zabránil tak ešte väčšej tragédii. Správu priniesol poľský web fakt.pl.

"Je to tragédia. Mám chuť plakať. V sobotu popoludní klub organizoval bežecké preteky a na akciu mali doraziť aj futbalisti.

Sme z tejto situácie úplne zničení. Rozhodnutím predstavenstva sú zrušené všetky akcie okolo nášho klubu, vrátane zápasu 4. ligy seniorského mužstva," dodal Witek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tragická nehoda autobusu dorastencov. Dve osoby haváriu neprežili, viacero hráčov je zranených