Dedina s tisíckou obyvateľov čaká dvojtisícovú návštevu. Všetci sa tešia na ligistu

Momentka zo zápasu TJ Salka - FC Komjatice.
Momentka zo zápasu TJ Salka - FC Komjatice. (Autor: Facebook / FC Komjatice)
Titanilla Bőd|27. aug 2024 o 09:30

Salka privíta v Slovnaft Cupe Dunajskú Stredu.

BRATISLAVA. Boli nadšení už po zverejnení pavúka. Futbalisti TJ Salka si uvedomovali, že v prípade postupu z prvého kola Slovnaft Cupu ich čaká v ďalšom kole DAC Dunajská Streda.

Klub, ktorého výsledky celé mužstvo sleduje, ktorému prakticky všetci v okolí fandia.

Sen sa stal skutočnosťou a od veľkého zápasu delí Salčanov už iba jeden deň. V stredu o 17.00 privítajú na miestnom ihrisku zverencov Xisca Muňoza.

Obrovská eufória

Salka v prvom kole pohára remizovala so Štúrovom 0:0 a postúpila po penaltovom rozstrele.

Štúrovo prišlo o možnosť hrať s DAC už druhý rok po sebe. Vlani ho vyradila Futbalová Akadémia Matúšova zem, ktorá potom dlho odolávala Dunajskostredčanom a po prehre 0:4 domáceho brankára pochválil aj vtedajší tréner žlto-modrých Adrián Guľa.

„So Štúrovom sme odohrali bojovný zápas. Oba tímy si boli vedomé, o čo sa hrá. Po našom postupe vypukla v mužstve obrovská eufória. Je neuveriteľné, že naša obec môže privítať Dunajskú Stredu,“ uviedol pre Sportnet v mene vedenia klubu TJ Salka Bence Demendi.

Salka je obec s tisíckou obyvateľov neďaleko Štúrova, hrá šiestu ligu. V skupine Východ VI. ligy ZsFZ jej patrí po štyroch kolách 11. miesto. Získala štyri body, doma remizovala s Bánovom 0:0 a zdolala Podlužany 2:1.

Hrajúcim trénerom mužstva je 42-ročný Richard Šál. V klube pôsobí aj známy tréner Bohumil Toběrný, ktorý radí aj mužom, ale prioritne sa už venuje mládeži.

„V lige sme mali náročný žreb, ale mužstvo bude fyzicky i psychicky pripravené na veľký zápas,“ zdôrazňoval Bence Demendi.

Kvalitné ihrisko s výhľadom

Nevšedným súbojom žije celá dedina, na predzápasových prípravách sa podieľali aj hráči aj funkcionári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dedina s tisíckou obyvateľov čaká dvojtisícovú návštevu. Všetci sa tešia na ligistu