V bufete ich porazíme, utešovali sa hráči okresného tímu po historickom zápase

Spoločná fotografia futbalistov TJ Družstevník Siladice a MFK Skalica po pohárovom zápase.
Spoločná fotografia futbalistov TJ Družstevník Siladice a MFK Skalica po pohárovom zápase. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|26. sep 2023 o 21:25

Favorit dal v prvom polčase iba jeden gól.

SILADICE. Toto tu ešte nebolo. V histórii Slovnaft Cupu sa prvý raz stalo, že sa účastník oblastnej súťaže stretol s mužstvom z prvej ligy.

V 3. kole aktuálneho ročníka privítal tretí tím VII. ligy ObFZ Trnava TJ Družstevník Siladice súpera z najvyššej súťaže MFK Skalica.

Takáto konfrontácia mohla priniesť aj dvojciferný výsledok, rozdiel siedmich líg však na ihrisku nebol vidieť. Po sedemdesiatich minútach favorit vyhrával ešte iba 1:0. Napokon Skalica zvíťazila 4:0.

Štamperlík na odvahu

Obec Siladice má 658 obyvateľov. Na historický zápas so Skalicou prišlo šesťsto divákov. Teda takmer celá obec. Podľa miestnych návšteva mohla byť aj vyššia, ak by sa hralo trošku neskôr, o štvrtej totiž ešte mnohí boli v práci.

Futbalový areál v Siladiciach nie je oplotený, nemá ani tribúnu.

Kabíny i striedačky sú pre potreby ligového tímu nedostačujúce. Náhradníci Skalice preto mali vyhradené miesto na opačnej strane ihriska v chládku a ligista rozložil stôl s iontovými nápojmi, banánmi a keksíkmi na chodbe klubovne.

Atmosféra bola ako na pravom dedinskom futbale. Niektorí fanúšikovia priniesli aj poháre na víno a počas zápasu si nalievali.

Nalievalo sa aj v kabíne domácich. V Siladiciach je tradíciou, že pred výkopom si hráči nad tridsať rokov dajú štamperlík. "Boli tam nejaké rumíky aj whiskey. Na odvahu," prezradil náhradný brankár domácich Marek Dúcky.

Keďže on má 26 rokov, výnimku od trénera ešte nemá.

"V bufete ich porazíme," znelo odhodlane z tábora domácich pri nástupe mužstiev na ihrisko. 

Všetci mali dovolenku

"Pred zápasom sme si povedali, že nemáme čo stratiť," uviedol hrajúci asistent trénera Denis Bališ. A amatéri zo Siladíc podali sympatický výkon. 

V deň stretnutia nikto nebol v robote. "Všetci mali dovolenku. S chalanmi sme si povedali, že obetujeme ten deň, aby sme si pred zápasom oddýchli," dodal Bališ. 

Skalica v predchádzajúcom kole postúpila len s odretými ušami cez Trstice. V súboji so štvrtoligistom rozhodli iba penalty. 

Skaličania ani v Siladiciach nevalcovali. V prvom polčase okrem gólu Daniela Smékala mali iba dve šance. 

"Aj my sme boli prekvapení, že tam nebolo viac príležitostí. V druhom polčase sa však ukázalo, že majú nabehané a trénujú dvojfázovo," poznamenal Bališ. 

V závere inkasovali Siladice ešte tri góly. Smékal skóroval dva razy a skompletizoval hetrik a posledný presný zásah pridal Michal Ranko. 

Tím z oblastnej súťaže sa však za svoj výkon vôbec nemusí hanbiť. 

Nabehali sa bez lopty

"V prvom polčase sme to ustáli. V druhom sa už prejavila kvalita a trénovanosť," vyhlásil tréner a zároveň najstarší hráč Siladíc Peter Varga. V tomto súboji na ihrisko nenastúpil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V bufete ich porazíme, utešovali sa hráči okresného tímu po historickom zápase