Žilinu ťahal gólmi v Európe, pribrzdilo ho zranenie. Jibril bude hrať za ViOn

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava, Slovnaft Cup.
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava, Slovnaft Cup. (Autor: TASR)
TASR|3. feb 2022 o 17:35

Pre zranenie nešiel ani na sústredenie.

ŽILINA. Vedenie slovenského futbalového klubu MŠK Žilina uvoľnilo 23-ročného útočníka Taofiqa Jibrila na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny k ligovému konkurentovi zo Zlatých Moraviec.

Nigérijčan, ktorý strelil v žltozelenom drese niekoľko dôležitých gólov, odohral za necelý rok a pol v A-tíme MŠK 39 zápasov, v ktorých skóroval sedemkrát.

Nigérijský útočník patril na začiatku sezóny medzi pravidelných členov základnej zostavy.

Gólovo sa presadil najmä v európskych predkolách, keď zaznamenal presný zásah proti gruzínskemu Dila Gori, dôležitý gól si pripísal aj proti Apollonu Limassol a ako jediný hráč MŠK sa presadil proti Jabloncu.

Následne však prišlo zranenie, ktoré ho vytlačilo nielen z gólovej produktivity, ale postupne aj zo zostavy.

Jibril, ktorý pôsobí pod Dubňom od septembra 2020, sa v zimnej príprave pre chorobu nezúčastnil ani sústredenia v SAE.

"Teším sa, že sme sa dohodli na hosťovaní, v rámci ktorého môžem získať minutáž a napredovať v kariére. Všetko je o tvrdej, každodennej práci. Odovzdám maximum, aby som pomohol tímu. Môžem sľúbiť, že pri každej príležitosti nechám na ihrisku viac ako sto percent. Dúfam, že budeme úspešní a ja k tomu dopomôžem svojimi gólmi," povedal Jibril pre web ViOn-u.

"Avizovali sme, že našou snahou je ďalšie posilnenie ofenzívy. Dlhšie sme boli v kontakte so Žilinou a mali eminentný záujem o Taofiqa Jibrila. Sme radi, že sa nám podarilo realizovať jeho hosťovanie. Poďakovanie patrí Žilinčanom, ktorí boli ústretoví. Dôležité je, že aj samotný hráč je pozitívne nastavený na pôsobenie u nás.

Získali sme do útoku výborného futbalistu. Trojicou Horák, Jibril a Švec sme vytvorili dobrú konkurenciu. Naša snaha o doplnenie ofenzívy pokračuje. Chceme sa v týchto pozíciách ešte posilniť," doplnil generálny manažér Zlatých Moraviec Marek Ondrejka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žilinu ťahal gólmi v Európe, pribrzdilo ho zranenie. Jibril bude hrať za ViOn