Lobotka dostal vysoké hodnotenie, Inter zažil ďalšie sklamanie

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka v zápase proti Lecce.
Slovenský futbalista Stanislav Lobotka v zápase proti Lecce. (Autor: TASR/ANSA)
TASR|7. apr 2023 o 19:20 (aktualizované 7. apr 2023 o 23:15)

V drese Salernitany nechýbal Norbert Gyömbér.

BRATISLAVA. Futbalisti SSC Neapol urobili ďalší krok zisku titulu. V piatkovom dueli 29. kola vyhrali na ihrisku Lecce 2:1 a zvýšili náskok na čele neúplnej tabuľky na 19 bodov pred Laziom, ktoré má zápas k dobru.

Celý zápas odohral v zostave Neapola slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. Jeho tím poslal do náskoku Giovanni Di Lorenzo v 18. minúte.

Krátko po prestávke síce vyrovnal Federico Di Francesco, no o zisku troch bodov pre SSC rozhodol vlastný zásah Antonina Galla v 64. minúte. Hostia uspeli aj bez najlepšieho strelca ligy Victora Osimhena, ktorý je zranený.

Lobotka dostal od portálu SofaScore známku 7,5, čo bola tretia najvyššia spomedzi hráčov Neapolu. Lepšie hodnotenie si vyslúžili len kapitán a strelec úvodného gólu Di Lorenzo a ďalší obranca Min-jae Kim - zhodne 7,9.

Inter Miláno natiahol šnúru bez víťazstva vo všetkých súťažiach už na šesť zápasov. Po troch predchádzajúcich ligových prehrách získal na ihrisku Salernitany iba bod po remíze 1:1.

Inter viedol po góle Robina Gosensa zo šiestej minúty takmer celý zápas, ale Antonio Candreva v 90. minúte zariadil pre domácich zisk cenného bodu.

V drese hostí chýbal pre zranenie slovenský obranca Milan Škriniar, za Salernitanu odohral jeho krajan Norbert Gyömbér v strede obrany celý zápas.

Inter sa na pár hodín posunul v tabuľke na tretie miesto, no následne ho preskočilo AC Miláno, ktoré však doma iba remizovalo s Empoli 0:0.

Serie A - 29. kolo:


Salernitana - Inter Miláno 1:1 (0:1)

Góly: 90. Candreva - 6. Gosens

/Norbert Gyömbér odohral celý zápas - Milan Škriniar chýbal pre zranenie/

Lecce - Neapol 1:2 (0:1)

Góly: 52. Di Francesco - 18. Di Lorenzo, 64. Gallo (vlastný)

/Stanislav Lobotka (SSC) odohral celý zápas/

AC Miláno - Empoli FC 0:0

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Lobotka dostal vysoké hodnotenie, Inter zažil ďalšie sklamanie