IV. liga: Favorit prišiel o hráčov, ďalší tím možno nedohrá. Pozitívne správy idú z Marcelovej

Lehota pod Vtáčnikom rozstrieľala v poslednom kole jesene Marcelovú 14:0.
Lehota pod Vtáčnikom rozstrieľala v poslednom kole jesene Marcelovú 14:0. (Autor: Ľubomír Šesták)
Ivan Mriška|6. mar 2023 o 11:55

Nitra má nového trénera. Chce ísť do stredu tabuľky.

BRATISLAVA. Zimná prestávka prináša pohyby v kádroch a zmeny na trénerských stoličkách. Výsledky na jar preto bývajú iné.

K viacerým zmenám došlo aj v IV. ligy ZsFZ. Najvyššia regionálna súťaž na západe štartuje cez víkend 11. a 12. marca.

Stanovujú si reálne ciele

Na čele zimuje OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ktorý má v kabíne viacero skúsených hráčov. O postupe však vo futbalovej obci pri Prievidzi nehovoria.

„Stanovujeme si reálne ciele a ako ich dokážeme zrealizovať ukáže čas. Plne si uvedomujeme naše postavenie v tabuľke, paradoxne ale necítime absolútne žiadny tlak.

Chceme zachovať konštantnosť výkonov na požadovanej úrovni. Podložené musia byť našim spôsobom práce. Rešpektujeme a nepodceňujeme žiadne mužstvo.

Ašpirantov na postup je viac, nech sa preto rozhodne športovo a férovo na ihriskách a postúpi ten najlepší,“ diplomaticky pred štartom jari uviedol asistent trénera OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom Dušan Oravec.

V zime do kabíny lídra pribudli Vladimír Tkáč z TJ Slovan Krušovce a legionár Bravie Ayanda Sibanda. Radovan Halás už v klube pred časom pôsobil a tréneri majú z jeho návratu radosť.

„Noví hráči majú kvalitu na to, aby dokázali vytvoriť potrebnú konkurenciu. Postupne dostávajú priestor aj odchovanci v dorasteneckom veku.

Napríklad Matúš Mokoš alebo brankár Jakub Gabaš. Mali sme záujem tiež o Romana Litwiaka, no snáď v lete sa jeho príchod stane realitou,“ dodal.

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom.
OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom. (Autor: Ľubomír Šesták)

Mužstvo opúšťa Vladimír Kochan, ktorý ide hrávať nižšiu súťaž do Rakúska. V Lehote tiež končia Tiep Pham Thanh a Lukáš Fiantok.

„Uvedomovali sme si dôležitosť zimného obdobia. Na základe určitých objektívnych aj nepredvídaných príčin sme museli tréningový proces korigovať.

Ako sa to prejaví neviem odhadnúť. Potrebujeme teraz správne nastaviť prechod do hlavného obdobia,“ uviedol Oravec.

Zmiešané pocity v Gabčíkove

Na druhej priečke pelotónu je ŠK 1923 Gabčíkovo. Na lídra stráca dva body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»IV. liga: Favorit prišiel o hráčov, ďalší tím možno nedohrá. Pozitívne správy idú z Marcelovej