Tréneri z reprezentačnej pauzy nadšení nebudú. Ašpirantom na titul sa vracajú zranení hráči

Andy Robertson.
Andy Robertson. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. mar 2024 o 11:22

V anglickej Premier League bude po marcovom asociačnom termíne pokračovať boj o titul medzi klubmi Arsenal Londýn, Manchester City a FC Liverpool.

BRATISLAVA. Najvyššia anglická futbalová súťaž Premier League má pred sebou v rámci sezóny 2023/2024 ešte desať kôl.

Aktuálne to pri pohľade na tabuľku vyzerá na veľmi tesný boj o titul medzi trojicou klubov Arsenal Londýn, Manchester City a FC Liverpool.

Poslední dvaja menovaní počas utorkových prípravných duelov prišli na istý čas o dvojicu obrancov.

Manchestru City sa zranil defenzívny univerzál John Stones, Liverpoolu bude pár týždňov chýbať Andy Robertson.

Stones bol nútený odísť z ihriska v priateľskom zápase Anglicka proti Belgicku už v 8. minúte duelu. Prvotné lekárske výstupy naznačujú zranenie priťahovača.

„Sme sklamaní z tohto zranenia. Prišiel na zraz s tým, že dva týždne nebol v akcii, takže tu nemôžeme hovoriť o preťažení.

Veľmi nerád vraciam zranených hráčov späť do klubov,“ povedal Gareth Southgate, kouč anglickej futbalovej reprezentácie, ktorá remizovala s výberom Belgicka 2:2.

John Stones oslavuje gól v zápase Liverpool - Manchester City
John Stones oslavuje gól v zápase Liverpool - Manchester City (Autor: TASR/AP)

Manchester City, ktorý stále bojuje o trofej v troch rôznych súťažiach, čaká na prelome marca a apríla kvarteto duelov v priebehu 11 dní.

V tom najbližšom, v nedeľu 31. marca, privíta v zápase 30. kola na svojom štadióne Arsenal Londýn.

Koučovi úradujúceho anglického šampióna už skôr z dôvodu zranenia vypadli opory ako brankár Ederson, obranca Kyle Walker či stredopoliar Kevin De Bruyne.

So zdravotným problémom sa do klubu vracia aj Škót Andy Robertson, ktorý pôsobí v FC Liverpool. Ľavonohý obranca si privodil zranenie v utorkovom prípravnom dueli Škótska proti Severnému Írsku, ktorý vyhrali hostia 1:0.

Dlhoročná stálica „The Reds“ si v 37. minúte nepríjemne vyvrtla členok.

Podľa aktuálnych informácii nie je známa dĺžka možnej absencie. Mieru zranenia členka budú posudzovať kluboví lekári.

Liverpoolu sa pritom len nedávno zranil aj krajný obranca Trent Alexander-Arnold.

Na listine zranených hráčov sa nachádzajú aj ďalšie opory ako brankár Allison Becker, obranca Joel Matip, stredopoliari Thiago Alcantara, Curtis Jones a Stefan Bajcetic a tiež útočníci Diogo Jota s Darwinom Núnezom.

Zverenci nemeckého trénera Jürgena Kloppa majú pred sebou takisto nahustený zápasový program. Od 31. marca do 11. apríla odohrajú štyri zápasy, vrátane súboja proti odvekému rivalovi Manchestru United, s ktorým sa stretnú 7. apríla na štadióne Old Trafford.

Po 29 kolách je na čele tabuľky Premier League londýnsky Arsenal, ktorý má rovnako 64 bodov ako priebežne druhý FC Liverpool.

V prospech tímu Španiela Mikela Artetu hovorí lepšie skóre. Manchester City stráca na vedúci tandem iba jeden bod.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tréneri z reprezentačnej pauzy nadšení nebudú. Ašpirantom na titul sa vracajú zranení hráči