Líder Serie A vypadol v penaltovom rozstrele, Neapol v Talianskom pohári končí

Futbalisti Cremonese.
Futbalisti Cremonese. (Autor: Twitter Football Tweet ⚽)
TASR|18. jan 2023 o 08:31

Po riadnom hracom čase i po predĺžení bol stav 2:2.

NEAPOL. Futbalisti lídra talianskej futbalovej Serie A Neapolu vypadli v osemfinále domácej pohárovej súťaže, keď nestačili doma na Cremonu 4:5 v jedenástkovom rozstrele. Po riadnom hracom čase i po predĺžení bol stav 2:2 a z bieleho bodu sa ako jediný nepresadil Slovák Stanislav Lobotka.

Lobotka nastúpil v 65. min za stavu 2:1 pre Neapol. Hostia vyrovnali v 87. minúte zásluhou striedajúceho Felixa Afenu-Gyana, ktorý prišiel na ihrisko zároveň s Lobotkom a spečatil aj postup svojho tímu, keď prekonal Alexa Mereta v piatej sérii rozstrelu.

"Je to veľké sklamanie a mrzí nás to. Vždy sa treba pozerať na to, či máte zápas pod kontrolou a na držanie lopty. Duel sme kontrolovali a súper nemal veľa šancí, ale my sme nevyužili tie svoje.

Vrátane početnej prevahy v predĺžení," citoval trénera Luciana Spallettiho denník Gazzetta dello Sport.

Jeho tím hral väčšinu predĺženia v početnej výhode po vylúčení Leonarda Sernicolu. Ten išiel predčasne pod sprchy po druhej žltej karte, ktorú mu udelila Marie Sole Ferrieriová Caputiová.

Tá viedla zápas s čisto ženským rozhodcovským zložením, čo sa stalo v Taliansku premiérovo. Domáci nedokázali výhodu využiť a nenadviazali na výkon z piatkového ligového stretnutia proti Juventusu, ktorý rozstrieľali 5:1.

Kormidelník hostí Davide Ballardini sa tak postaral o senzáciu tri dni po svojom nástupe do funkcie. Na lavičke posledného tímu Serie A vystriedal Massimiliana Alviniho, ktorý s mužstvom zaznamenal 11 prehier v 18 ligových zápasoch.

Vo štvrťfinále čaká na jeho zverencov AS Rím, ktorý postúpil po štvrtkovom triumfe 1:0 nad druholigovým Janovom.

Coppa Italia - osemfinále:

SSC Neapol - US Cremonese 2:2 pp - 4:5 na strely z 11 m bodu (2:1, 0:1)

Góly: 33. Juan Jesus, 36. Simeone - 18. Pickel, 87. Afena-Gyan, ČK: 100. Sernicola (Cremona)

/S. Lobotka (Neapol) nastúpil v 65. min/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Líder Serie A vypadol v penaltovom rozstrele, Neapol v Talianskom pohári končí