Trnava na jar ešte nebodovala. Hlavne nepanikáriť, zdôrazňuje Gašparík

Philip Azango (vprav) a Matej Trusa v zápase FC Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda.
Fotogaléria (9)
Philip Azango (vprav) a Matej Trusa v zápase FC Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|18. feb 2024 o 23:35

DAC zvíťazil v Trnave po tri a pol roku.

TRNAVA. Pre jedného vydarený jarný štart, pre druhého nepríjemné zakopnutie. Dunajská Streda a Trnava aktuálne zažívajú v Niké lige opačné pocity.

Kým DAC zatiaľ obidva jarné zápasy vyhral a spravil veľký krok k tomu, aby si zabezpečil miesto v prvej šestke, Spartak na jar ešte nebodoval.

Fotogaléria zo zápasu Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda (20. kolo, Niké liga)

Po prehre v Ružomberku stratil všetky body aj v krajskom derby, keď podľahol DAC pred vlastnými priaznivcami 1:2.

Zápas mesiaca

Zápas medzi Trnavou a Dunajskou Stredou bol vyhlásený za zápas mesiaca. Hoci medzi tábormi oboch tímov nie je práve priateľské puto, tentoraz stretnutie nebolo vyhodnotené ako rizikové. V uliciach Trnavy však bolo veľa policajtov, ktorí dohliadali na bezpečnosť.

Domáci hlásateľ upozorňoval fanúšikov oboch tímov už pred úvodným hvizdom, aby povzbudzovali svoje mužstvo, neurážali súpera a vyvarovali sa xenofóbii a rasizmu. Počas zápasu musel upozornenie zopakovať ešte trikrát.

Dianie na trávniku bolo hodné zápasu mesiaca. „Bol to skvelý zápas pre oba tímy,“ vyzdvihol tréner hostí Xisco Muňoz.

VIDEO: Zostrih zápasu Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda

„Užívali sme si stretnutie, hrali sme s vysokou intenzitou. Musím zagratulovať domácemu trénerovi, aj keď po výsledku je možno nešťastný, ale ich výkon bol brilantný,“ zložil poklonu Michalovi Gašparíkovi kormidelník Dunajskej Stredy.

„Zápas bol kvalitný, stretli sa dva kvalitné tímy,“ vyzdvihol aj Gašparík.

Ďuriša bolo cítiť na hrote

DAC sa ujal vedenia pred koncom prvého polčasu, keď Milan Dimun vysunul Konrada Gruszkowského, ten poslal prízemný center pred bránu, Moussa Kone loptu ešte minul, ale za ním číhal Ammar Ramadan, ktorý zblízka skóroval.

Do Dunajskej Stredy tento týždeň prišli traja noví hráči, spomedzi nich nastúpil iba Kone. Igor Charatin a Krisztián Keresztes zatiaľ neboli ani na lavičke.

V základnej zostave Trnavy nechýbal Michal Ďuriš, ktorý sa vrátil z cyperského tímu Othellos. Ďuriš hosťoval v Trnave už na jeseň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava na jar ešte nebodovala. Hlavne nepanikáriť, zdôrazňuje Gašparík