Trnava sa pripravuje na zápas leta. Čo viac si priať, teší sa manažér Spartaka

Zľava tréner Spartaka Michal Gašparík a kapitán Martin Mikovič.
Zľava tréner Spartaka Michal Gašparík a kapitán Martin Mikovič. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|19. júl 2024 o 12:00

Predaných je 13-tisíc lístkov.

TRNAVA. FC Spartak Trnava oslávil storočnicu organizovaného futbalu.

Súčasťou osláv bol veľký zápas so španielskou Valenciou, ktorý sledovalo 12-tisíc divákov.

Bolo to skvelé futbalové divadlo. Trnava síce prehrala 0:1, no zápas so španielskym gigantom a účastníkom La Ligy sa zapísal do histórie trnavského klubu.

Po roku opäť gigant

Súperi podobného rangu nechodia na Slovensko každý rok. Pre Spartak to ale tento raz neplatí. Po roku príde do Trnavy súper podobného kalibru.

V sobotu 20. júla od 16:00 h tam nastúpi účastník Premier League Aston Villa FC.

„Bola to zásluha rokovaní a dobrých vzťahov, ktoré trvajú roky, nie mesiace. Plus veľmi usilovná diplomacia na ostrovoch a v ďalších krajinách Európy,“ ako sa podarilo „dohodnúť“ zvučného súpera pre Trnavské rádio vysvetlil PR manažér Spartaka Trnava Ľuboš Sarnovský.

Aston Villa pod vedením Unaia Emeryho skončila v minulej sezóne najvyššej anglickej súťaže na štvrtom mieste. Oproti Valencii, ktorá prišla do Trnavy po jednej z najhorších sezón v histórii je tak na veľkom vzostupe.

„Najväčším problémom je zladiť termíny s týmito veľkými klubmi. Pretože my sme mali vo finále k dispozícii tri veľké, silné kluby...

Dôležité je nájsť spoločný termín, aby sme mohli hrať a oni mohli pricestovať.

V tomto roku sa to výnimočne podarilo dohodnúť práve s Aston Villou, čo nás veľmi teší. Pretože je to štvrtý najlepší tím Premier League a účastník Ligy majstrov. Čo viac si priať,“ dodal.

Predaných 13-tisíc lístkov

Anglický gigant podľa manažéra Spartaka nemal žiadne špeciálne požiadavky. I keď ide o svetovo známy klub.

To my sme ich mali. Súvisia s tým, čo všetko chceme priniesť pre fanúšikov počas soboty. Očakávame, že do hľadiska prídu návštevníci z celého Slovenska, Česka, Maďarska či Poľska. Aston Villa má práve takýto výtlak,“ prezradil Sarnovský.

Súčasťou zápasu bude autogramiáda a predzápasová tlačová konferencia s trénermi. Predávať sa budú pamätné predmety vrátane šálov či zápasových tričiek. Aktuálne by malo byť predaných 13-tisíc lístkov.

„Pôjde možno o najnavštevovanejší zápas roka na Slovensku,“ dodal.

Súčasťou zápasu bude nahrávanie podcastu Bavme sa o lige. Hosťom bude bývalý hráč Spartaka a Liverpool FC Martin Škrtel. Podujatie sa začne o 12.30 hod.

„Je to pre nás symbolický začiatok sezóny. Keďže prídu fanúšikovia z celého Slovenska, výnimočne skoro, už o 9.30 h otvárame náš fanshop.

O 11.00 h pred fanshopom sa rozbieha fanzóna, ktorá je určená najmä pre mladších návštevníkov. O 14.00 h otvárame štadión, začneme s videošou, budeme hrať najväčšie anglické hity.

A popri tom, prví fanúšikovia, ktorí vstúpia do útrob štadióna si budú môcť vychutnať typickú anglickú špecialitu fish and chips,“ informoval Sarnovský.

Bez hráčov z EURO?

Angličania pricestujú na Slovensko v piatok večer, ubytovaní budú v Bratislave.

„Je to veľký súper, škoda, že asi neprídu brankár Martinez a útočník Watkins, ktorí hrali donedávna na šampionátoch.

Budeme si však môcť zahrať proti ďalším zaujímavým menám ako sú Tielemans či McGinn, ktorých inak sledujeme iba v televízii. Majú úspešného trénera, pre každého hráča je sen zahrať si proti takému tímu,“ uviedol futbalista Trnavy Martin Mikovič.

Aston Villa patrí medzi najúspešnejšie kluby v Anglicku. Na konte má 22 veľkých domácich a európskych trofejí. V minulej sezóne si zahrala semifinále Európskej konferenečnej ligy, v ktorom podľahla Olympiakosu Pireus.

„V tretiu júlovú sobotu do Trnavy zavíta nielen mužstvo z poprednej európskej ligy, ale aj tím vo výbornom rozpoložení, s dobrými výsledkami za sebou a sľubnými vyhliadkami pred sebou.

Zahrať si zápas proti klubu, akým je Aston Villa, musí byť pre hráčov veľkým zážitkom a paráda to bude aj na tribúne. Vy môžete byť pri tom, len čo si ulovíte jednu zo vstupeniek,“ pozýva na zápas web FC Spartak Trnava.

Odišlo jedenásť hráčov

Spartak Trnava si v lete prešiel viacerými zmenami v kádri. Do Slovana Bratislava odišiel brankár Dominik Takáč, ktorého nahradí Slovinec Žiga Frelih.

Zmluvu nepredĺžil Kristián Koštrna, ktorý odišiel do Podbrezovej. Nahradiť by ho mal Libor Holík zo Zlína. Celkovo odišlo jedenásť hráčov a prišlo osem.

„Poviem úprimne, chceme sa posunúť v tabuľke aspoň o jednu priečku. Chceme ponaháňať Slovan, tým ale netvrdím, že pôjdeme na titul.

Potrebujeme na to aj podporu trnavského diváka. Chcem apelovať na ľudí, aby sa skúsili zamyslieť nad tým, kedy sme hrali zle, keď bol plný dom. Nepamätám si taký zápas.

Vždy, keď boli tribúny zaplnené, Trnava sa dokázala vyrovnať aj klubom ako Fenerbahce Istanbul. Ak nás chcú ľudia vidieť čo najvyššie v tabuľke, môžu nám takto pomôcť. Budeme vďační za každého diváka, ktorý nás podporí,“ uviedol prezident Spartaka Peter Macho.

Okrem Spartaka Trnava hral v príprave proti zvučnému klubu AS Trenčín, tureckému Galatasarayu podľahol 1:4. V pondelok vyzve FC Košice taliansky AS Rím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava sa pripravuje na zápas leta. Čo viac si priať, teší sa manažér Spartaka