Žilinu doteraz vôbec neriešili. Na Spiši sa pripravujú na futbalový sviatok

Futbalisti Spišskej Novej Vsi (v modrom) budú čeliť atraktívnemu súperovi z Fortuna ligy.
Futbalisti Spišskej Novej Vsi (v modrom) budú čeliť atraktívnemu súperovi z Fortuna ligy. (Autor: facebook FK Sp. N. Ves)
Jozef Petruška|13. sep 2022 o 11:15

Spišská Nová Ves znova zažíva vydarenú futbalovú jeseň.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Po jedenástich rokoch sa v metropole Spiša opäť predstaví v pohárovom zápase MŠK Žilina.

V stredu 14. septembra o šestnástej hodine vypukne po dlhom čakaní futbalový ošiaľ.

Dve predchádzajúce pohárové kolá zvládli Spišiaci na výbornú. Ich súperi boli pre fanúšikov trochu neznámym pojmom.

No hlavne sa čakalo ako dopadne ďalšia časť Slovnaft cupu, lebo to už zaručuje pri postupe súpera zvučného mena.

Jeden z najatraktívnejších tímov

„Postup do tretieho kola bol pre nás povinnosťou, ale nebýva to také jednoduché. Osrblie aj Medzibrod majú zopár šikovných futbalistov, ktorí majú skúsenosti aj z druhej či tretej ligy. Zvládli sme tieto zápasy veľmi dobre a zaslúžene postúpili do tretieho kola,“ povedal člen správnej rady FK Spišská Nová Ves Tomáš Cehlár.

„Presne pre tento fakt je atraktívne hrať Slovenský pohár. My sme dostali Žilinu, z čoho sa veľmi tešíme. Dlho u nás nebolo ligové mužstvo, naposledy to bola dokonca práve Žilina v roku 2011. Je to jeden z najatraktívnejších súperov, akého sme mohli dostať,“ skonštatoval Cehlár.

Slovnaft Cup 2011/12

Spišská Nová Ves - Žilina 0:5 (0:1)

Góly: 19. Střihavka (z pok. kopu), 48., 60. a 90. Majtán, 84. Pich
Diváci: 2890
Rozhodca: Sedlák, Súkeníková, Ferenc

Hralo sa 13. septembra 2011

Sp. N. Ves: Gáborčík - Dinis (54.Ščavnický), Baka, Sedláček, Zekucia - Kandráč (80. Gonda), Kačala (46. L. Hricov), Zlatohlavý, Guman, M. Hricov – Sirko

Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Ondráš, Gergel - Zošák (77. Štrba), Barčík (63. Angelovič), Pečovský, Deza (60. Pich) - Střihavka, Majtán.

Najprv body, potom pohár

Zverencov spišskonovoveského trénera Branislava Ondáša čaká náročný týždeň.

Uplynulý víkend odohrali majstrovský súboj o body vo Fiľakove, nasledovať bude pohárový duel so Žilinou a v sobotu hostia druhý tím treťoligovej tabuľky Bardejov.

„Úprimne, realizačný tím a hráči Žilinu do zápasu s Fiľakovom vôbec neriešili. Vždy si dávame čiastkové ciele v podobe najbližšieho zápasu. Ligový zápas sme zvládli a až teraz už všetci myslíme na Žilinu.

V prvom rade potrebujeme dobre zregenerovať, motivácia v podobe konfrontácie s ligistom bude obrovská. Chcem pozvať na stredajší zápas čo najviac ľudí. Urobíme maximum, aby sme reprezentovali klub a mesto v čo najlepšom svetle,“ zdôraznil Cehlár.

„Ako je už u nás zvykom, pripravili sme si pre deti detskú zónu so skákacím hradom, či maľovanie na tvár. Nebude chýbať bohatá tombola a hra o stovku,“ prezradil funkcionár klubu z východu republiky.

Ak do toho dajú srdce...

Po roku majú Novovešťania opäť výborne rozohranú jesennú časť. Tentoraz v novovytvorenej tretej lige.

Po šiestich zápasoch majú na svojom konte štyri víťazstvá, jednu remízu a len jednu prehru. To ich radí na tretie miesto, za dvojicu Lipany a Bardejov.

„Sezóna sa rozbehla veru poriadne. Zápasový kolotoč odštartovali viaceré dohrávky, hlavne u dorastencov. V tomto období sa naša mládež zúčastňuje rôznych turnajov a za pár dní aj najmladším začnú ligové zápasy. Áčko začalo ligu vcelku dobre,“ hodnotí Cehlár.

Spišiaci patria k popredným treťoligovým tímom.
Spišiaci patria k popredným treťoligovým tímom. (Autor: facebook FK Spišská Nová Ves)

Spišiaci zatiaľ utrpeli jednu prehru, ale naposledy vyhrali na ihrisku Fiľakova 2:1, čo ich dobre naladilo na pohárový duel so Žilinou.

„Je potrebné, aby chlapci dobre zregenerovali a keď do toho dajú srdce, tak môžu prekvapiť. Veríme, že si na tribúny v stredu nájde cestu čo najviac ľudí,“ dodal Tomáš Cehlár.

Program Slovnaft Cupu 2022/2023

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilinu doteraz vôbec neriešili. Na Spiši sa pripravujú na futbalový sviatok