Žilina udrela z ničoho nič. Slovan však nezdolala ani na 14. pokus

Adrián Kaprálik (v žltom) v zápase proti Slovanu Bratislava.
Adrián Kaprálik (v žltom) v zápase proti Slovanu Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|19. dec 2021 o 18:53 (aktualizované 19. dec 2021 o 19:17)

Náskok pred Trnavou je štvorbodový.

Fortuna liga 2021/2022 - 19. kolo

Žilina - Slovan Bratislava 1:1 (0:1)

Góly: 73. Anang - 21. Mráz

ŽK: Fazlagič, Slebodník, Paur, Goljan - Kankava

Rozhodovali: Ziemba - Poláček, Bednár, bez divákov.

Žilina: Belko - Rusnák, Kopas, Minárik, Anang - Gono, Fazlagič, Slebodník (63. Paur) - Kaprálik (74. Goljan), Iľko, Jánošík (64. Ďuriš)

Slovan: Šulla - Hrnčár, Kašia, Abena, Zmrhal - Agbo, Kankava - Green, Dražič (64. Čavrič), Weiss - Mráz

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

ŽILINA. V záverečnom zápase 19. kola jesennej časti futbalovej Fortuna ligy 2021/2022 remizoval obhajca titulu Slovan Bratislava v Žiline 1:1. "Belasí" tak prezimujú na čele tabuľky so štvorbodovým náskokom pred Trnavou.

Slovan v domácej súťaži ťahá jedenásťzápasovú šnúru bez prehry (deväť výhier, dve remízy). So Žilinou v lige neprehral štrnásť duelov za sebou, túto sériu Slovan začal domácim triumfom 3:2 ešte v máji 2018.

Priebeh zápasu Žilina - Slovan Bratislava

I. polčas:

V prvom polčase sa hral na umelej tráve pod Dubňom solídny ligový futbal. "Šošoni" mali väčšie držanie lopty, ale "belasí" boli strelecky aktívnejší.

Strely Mráza, Greena a Kankavu cestu do siete nenašli, podobne ako na druhej strane strela domáceho Iľka. V 21. minúte po výborne zahratom priamom kope si nabehol do šestnástky Mráz a hlavičkou ku vzdialenejšej tyči prekonal Belka.

Ten viackrát podržal spoluhráčov a pomohla mu aj obrana, ktorá v 41. minúte zblokovala na roh na poslednú chvíľu strelu Mráza, ktorý dostal v šestnástke trestuhodne veľa priestoru.

II. polčas:

V druhom dejstve preveril Šullu strelou Gono, ale brankár hostí ju vyrazil. Slovanisti sa snažili dať druhý gól, no domáca obrana pracovala pozorne.

V 71. minúte Belko opäť dobre zlikvidoval pokus Zmrhala.

O dve minúty z ničoho nič zahrmelo na druhej strane. Kopasov dlhý center obrana Slovana trošku podcenila, Anang si narazil loptu so striedajúcim Paurom a strelou prekonal Šullu - 1:1.

Slovan skúsil Žilinu zatlačiť do bloku, ale domáci umne vedeli udržať loptu na svojich kopačkách. Skóre sa už nezmenilo a tak si obaja rivali podelili body.

Hlasy po zápase:

/zdroj: TV Dajto/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Bol to dobrý zápas dvoch technických mužstiev. Oba tímy mali dostatok šancí aj pološancí. Myslím si, že my sme ich mali na strelenie gólu viac. Dali sme však len jeden a dovolili sme Žiline vyrovnať. Ale asi je to zaslúžená remíza, Žilina hrala dobre, na tomto teréne je doma. Mali sme vyťažiť zo šancí viac, som spokojný s kolektívnou hrou."

Peter Černák, tréner Žiliny: "Aj keď sme túžili vyhrať, bod je spravodlivý. Ťažko sme sa dostávali do šancí. Chalanom chcem poďakovať, vyžmýkali sa, boli sme dobrí na lopte. Škoda, že sa to nestretlo s víťazstvom. Treba ale rešpektovať súpera, Slovan má naozaj kvalitné mužstvo, bod je spravodlivý."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žilina udrela z ničoho nič. Slovan však nezdolala ani na 14. pokus