Do Fortuna ligy sa vracia po vyše štyroch rokoch. ViOn má nového trénera

Vladimír Cifranič je nový tréner FC ViOn Zlaté Moravce.
Vladimír Cifranič je nový tréner FC ViOn Zlaté Moravce. (Autor: FC ViOn)
Michal Šášky|12. jún 2023 o 14:26

Vladimír Cifranič zbieral skúsenosti v druhej lige.

ZLATÉ MORAVCE. Tretia voľba bola nakoniec úspešná. Klub ViOn Zlaté Moravce po úspešnej záchrane medzi futbalovou elitou konečne podpísal nového hlavného trénera.

Na uvoľnenú pozíciu prichádza doterajší šéf lavičky druholigového Púchova Vladimír Cifranič, ktorý má na konte už niekoľko zápasov aj v najvyššej súťaži.

Dvaja ponuku odmietli

Úspešnú misiu za záchranou viedol od októbra skúsený tréner Ivan Galád. Po odvetnom zápase baráže sám avizoval svoj pravdepodobný koniec na lavičke.

„Keďže Ivan Galád vidí svoju budúcnosť vo vzdelávaní trénerov na Slovenskom futbalovom zväze, chce ďalej kráčať touto cestou. V budúcnosti má ale, samozrejme, dvere k červeno-modrým kedykoľvek otvorené,“ písalo sa na klubovom webe.

Druhou voľbou bol jeho doterajší asistent, 46-ročný Gergely Geri, ktorý viedol už Nitru, Sereď, Pohronie či maďarský Diósgyőr. Na jeseň pôsobil v druholigovom Trebišove.

Pôvodná dohoda o pokračovaní a kontinuite napokon padla. „Geri však prijal ponuku iného klubu a pri Žitave pokračovať nebude,“ prezradili v Zlatých Moravciach.

Známy z Trenčína

Letnú prípravu pred novou sezónou začne na lavičke ViOn-u 48-ročný Vladimír Cifranič. V prvej lige naposledy viedol Trenčín v sezónach 2017/18 a 2018/19. Skúsenosti zbieral aj ako asistent Martina Ševelu či Ricarda Moniza.

Odvtedy zbieral trénerské skúsenosti v druhej lige. V sezóne 2019/20 zasadol na lavičku Púchova, následne polsezónu viedol Podbrezovú a o rok si odkrútil jesennú časť v Námestove. Od začiatku roka 2022 trénoval opäť Púchov.

Za ten čas odtrénoval 85 druholigových zápasov s bilanciou 31 výhier, 14 remíz a 40 prehier.

V Púchove tak vstúpia do novej sezóny tiež s novým menom na lavičke, druholigový klub zatiaľ meno neprezradil.

Volali ho opakovane

Príchod do Zlatých Moraviec nebude pre Cifraniča ničím novým, ako hráč totiž obliekal dres klubu v sezóne 2006/07.

„Na ViOn mám krásne spomienky, ľudia tu boli vždy milí. Prostredie je rovnako príjemné ako predtým,“ povedal Cifranič pre klubový web o svojich prvých dojmoch.

Klub zatiaľ neinformoval o zložení zvyšku realizačného tímu, s určitosťou v ňom však pokračujú fitnes a kondičný tréner Milan Ivanka i tréner brankárov Martin Matlák.

„Rokovania boli veľmi rýchle, trvali v podstate jeden deň. Počas ostatných troch sezón sme boli s Cifraničom viackrát v kontakte, spojenie ale vyšlo až do tretice,“ prezradil Marek Ondrejka, generálny manažér klubu ViOn Zlaté Moravce.

„Tešíme sa, sme presvedčení, že sme získali výborného a skúseného trénera, ktorý má aj výborné charakterové vlastnosti,“ doplnil Ondrejka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Do Fortuna ligy sa vracia po vyše štyroch rokoch. ViOn má nového trénera