Mamina by chcela, aby som bol trénerom, vraví syn nebohého trénera

Renáto Meszlényi
Renáto Meszlényi (Zdroj: Archív R. M.)
Titanilla Bőd|16. sep 2022 o 20:00

Renáto Meszlényi strieľa góly za Močenok.

BRATISLAVA, MOČENOK. Minulý víkend dal za polčas šesť gólov. Pozornosť však budí už priezviskom.

RENÁTO MESZLÉNYI je synom nebohého trénera Tibora Meszlényiho, ktorý svojho času viedol Eldus Močenok v druhej lige. FK Močenok v súčasnosti pôsobí v najnižšej okresnej súťaži, v VIII. lige, v takzvanej „medziskupine“ Galanta – Šaľa.

S 26-ročným útočníkom sme sa zhovárali o osude klubu, osobných ambíciách i najkrajších spomienkach, ale i o tom, čo by dnes robil inak, ak by mohol začínať odznova.

V 6. kole VIII. ligy Galanta – Šaľa ste skórovali proti FC Kráľová nad Váhom šesťkrát a váš tím vyhral 9:1. Stalo sa to prvý raz, že ste dali šesť gólov v jednom zápase?

V mužskej kategórii áno. Zdá sa mi, že za žiakov sa mi to raz podarilo, ale medzi dospelými sa to nikdy nestalo. Navyše všetkých šesť gólov som dal v prvom polčase. Teším sa z toho.

Treba povedať, že súper je z nižšej časti tabuľky. V našej súťaži sú tri mužstvá vrátane nás, ktoré bojujú o postup. Medzi nimi a druhou polovicou tabuľky je väčší kvalitatívny rozdiel.

Vybehli sme na nich, a od začiatku nám všetko vychádzalo. Chalani mi dobre nachystali šance a všetko mi tam padalo. V polčase sme vyhrávali 8:1, tak už sme sa trochu uspokojili a zvoľnili. Kráľová hrala v druhom polčase fajn, aj preto sme pridali už iba jeden gól.

Máme dobrú partiu chalanov. Vypadli sme zo siedmej ligy, ale celý káder ostal pokope, lebo sa chceme vrátiť do najvyššej okresnej súťaže. Močenok je veľká dedina, má väčšie ambície ako ôsma liga. V minulej sezóne sme sa nezachránili, ale chceme sa rýchlo vrátiť.

Močenok svojho času hral aj druhú ligu. Ako v obci vnímajú súčasnú situáciu, keď je mužstvo v najnižšej okresnej súťaži?

Môj tatino trénoval Eldus Močenok v druhej lige, takže aj preto mám k tomuto klubu odmalička veľmi dobrý vzťah.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mamina by chcela, aby som bol trénerom, vraví syn nebohého trénera