Varga nepáli mosty. Niektorí sa mu však budú ťažko pozerať do očí

Stanislav Varga
Stanislav Varga (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Titanilla Bőd|4. júl 2022 o 15:10

Stanislav Varga strávil v Banskej Bystrici takmer štyri roky.

„Už som to predýchal, už je to pre mňa minulosť,“ zareagoval teraz už bývalý tréner MFK Dukla Banská Bystrica STANISLAV VARGA, keď sme ho požiadali o rozhovor v súvislosti s jeho nečakaným koncom u nováčika Fortuna ligy.

Bol najdlhšie slúžiacim trénerom v kluboch najvyššej súťaže, na lavičke Dukly strávil takmer štyri roky. Zmluva mu však skončila 30. júna a klub s ním nepredĺžil spoluprácu. Jeho nástupcom sa stal Michal Ščasný.

„Prešiel už víkend, pozerám sa do budúcnosti,“ zdôraznil 49-ročný kouč, ktorý v minulosti viedol aj Tatran Prešov. Napokon však predsa len súhlasil s rozhovorom.

Odkedy ste mali indície, že vaša spolupráca s Duklou nebude pokračovať?

Keďže sme sa nerozprávali o zmluve, tak niečo som začal tušiť. Ale to, že k tomu naozaj dôjde, som netušil, keďže sme vyhrávali prípravné zápasy.

Pre denník Šport ste sa vyjadrili, že ste sa nezhodli ohľadom posíl do novej sezóny. Chceli ste priviesť nejakých hráčov a vedenie s tým nesúhlasilo?

Stále hovorím, že to nebolo o vedení, ale o niekom inom. Ja som sa už raz popálil v Prešove, keď som netlačil na to, že treba posilniť káder.

Možno viacerí ľudia si mysleli, že nemám kamarátov, ale mám. Kamaráti z futbalového diania mi hovorili, že káder sa musí doplniť o kvalitu. Nechcel som sa popáliť aj v Banskej Bystrici.

Bolo to o tom, kto má prísť. O posilách boli fakt rozdielne názory. Teraz ten hráč, ktorého ja som chcel, je odrazu v tíme. Vtedy tam ešte nemohol byť.

Prečo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Varga nepáli mosty. Niektorí sa mu však budú ťažko pozerať do očí