Banská Bystrica má nového trénera. Nováčika uprednostnil pred ponukou z Cypru

Tréner Michal Ščasný.
Tréner Michal Ščasný. (Autor: TASR)
SITA|2. júl 2022 o 13:10

Ide o tradičný klub, chcem v Dukle odviesť dobrú robotu, povedal.

BRATISLAVA. Futbalový klub MFK Dukla Banská Bystrica vymenoval do funkcie hlavného trénera Čecha Michala Ščasného, ktorý sa stal nástupcom prepusteného Stanislava Vargu.

Štyridsaťtriročný odborník už pôsobil na Slovensku v Senici, Trnave a Nitre, podľa oficiálneho webu nováčika najvyššej slovenskej súťaže v sezóne 2022/2023 uprednostnil stredoslovenský klub pred ponukou z Cypru.

Ščasného asistentmi budú Štefan Rusnák a Mário Auxt, brankárov bude naďalej viesť Norbert Juračka.

"Chcem odviesť v Dukle dobrú robotu. Ide o tradičný klub, v minulosti bol na vysokej úrovni v lige i v európskych pohároch. Tento klub má tradíciu, výborné zázemie.

Mojím cieľom je odviesť dobrú robotu a nadviazať na prácu Stana Vargu. Hráčsky káder je na dobrej úrovni. Videl som niektoré zápasy Banskej Bystrice v druhej lige počas uplynulej sezóny, sledoval som tento tím.

Sú v ňom hráči, ktorí dlhé roky pôsobili v najvyššej súťaži, čiže skúsenosti majú. Treba nadviazať na dobrú robotu, ktorá bola v klube odvádzaná a ja dúfam, že sa nám bude v najvyššej súťaži dariť," povedal Ščasný pre klubový web.

"Za Michala Ščasného hovoria výsledky jeho práce v kluboch, v ktorých pôsobil. Či už to bolo v Senici alebo v Spartaku Trnava. Išli o ňom len tie najlepšie referencie. Takisto sa poznáme osobne.

Som presvedčený, že nášmu klubu a mužstvu dokáže pomôcť. Rokovania s Michalom boli rýchle, obojstranne uspokojivé a verím, že naša spolupráca bude úspešná," uviedol na margo nového kormidelníka športový riaditeľ Dukly Jozef Mores.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Banská Bystrica má nového trénera. Nováčika uprednostnil pred ponukou z Cypru