Weiss žalostil pre juniora: Som nadšený ako tréner, ale zdevastovaný ako otec

Na snímke futbalista Vladimír Weiss ml. (Slovan).
Na snímke futbalista Vladimír Weiss ml. (Slovan). (Autor: TASR)
Pavol Spál|8. okt 2023 o 23:52

Čo všetko musí Slovan podľa Weissa?

Slovan sa snažil opäť mobilizovať fanúšikov. Generálny riaditeľ Ivan Kmotrík junior pozval ľudí na pivo, mal to byť aj prejav vďaky za výjazd v Slovinsku. „Pivo je zadarmo,“ opakoval v nedeľu viackrát hlásateľ. Veľké rady však v bufetoch neboli. 

Prišlo viac ako šesťtisíc divákov, čo je na slovenskú ligu slušná návšteva. Slovan zdolal v rámci 10. kola Niké ligy stále ešte prvý Trenčín 2:0. 

Tréner Slovana VLADIMÍR WEISS však mal zmiešané pocity. „Som nadšený z výkonu hráčov, ale nešťastný ako otec,“ vyhlásil Weiss. A opakoval to viackrát. Možno štyrikrát. Povzdychol si.

Jeho syn a kapitán Slovana rovnakého mena musel opustiť ihrisko už v desiatej minúte.

Aké sú vaše dojmy? 

Som nadšený z oduševneného výkonu našich hráčov, šli na svoju hranicu. Trenčín nemal toľko sily vpredu, lebo my sme bránili lepšie ako predošlí ich súperi. Zdolali sme však výborný Trenčín. Bol to najťažší zápas v lige, čo sa týka kvality.

Nebolo ľahké ich brániť. Gratulujem Trenčínu k výberu trénera a k zmene prejavu, lebo Ilija Stolica za ten krátky čas urobil očividnú zmenu v mužstve. Je ako vymenené. Nie náhodou sú prví. Ako tréner som veľmi spokojný a šťastný, ale ako otec som veľmi smutný a nešťastný, že sa Vlado (syn, pozn. red.) zranil. Mám zmiešané pocity. Som z toho zdevastovaný.

Čo sa stalo vášmu synovi? 

Odpoviem, aby som to mal ihneď za sebou. Asi si silno natiahol alebo natrhol hamstring (zadný stehenný sval, pozn. red.). Niečo tam určite bude, čo ma veľmi mrzí. Som z toho veľmi nešťastný. Chcel veľmi hrať, dal som ho. Taký je už život niekedy. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Čo je za úspešným reštartom Slovana?
  • Ako je Weiss spokojný s tým, čo pre áčko produkuje akadémia Slovana?
  • Čo všetko podľa trénera Weissa Slovan musí?
  • Kedy dôjde k výraznejšej obmene kádra?
  • V čom je sila Slovana?
  • Akú nezvyčajnú rýchlosť dosahuje Čavrič?
  • Bez koho si nevie mužstvo predstaviť?

Chválite Trenčanov? Ktorí z nich by sa hodili aj vám do Slovana?

Trenčín nezmenil príliš káder, ale ich nový tréner zmenil mentalitu. Majú poriadok na ihrisku, chcú hrať útočný futbal. Majú výborného Artura Gajdoša a tiež aj iných ofenzívnych hráčov. Aj keď to dnes viacerým nešlo tak, ako predtým. Hlavne ich krídelníci neboli takí efektívni, lebo sme ich dobre bránili. Trenčín bude hrať dobre v lige, čo mu aj prajem. Pred pár rokmi boli dvakrát za sebou majstri a dnes sú opäť na dobrej ceste, lebo zmenil mentalitu. Pod vedením nového trénera ožilo viacej hráčov. 

Šéfstvo Trenčína priznáva, že ich filozofiou je biznis model s mladými hráčmi. Ako ste vy osobne spokojný s tým, čo pre váš prvý tím produkuje akadémia Slovana? Nakoľko je to pre vás priorita? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss žalostil pre juniora: Som nadšený ako tréner, ale zdevastovaný ako otec