Sereď ešte v 90. minúte prehrávala, predviedla však skvelý obrat

Futbalisti Serede na ilustračnej fotografii.
Futbalisti Serede na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
TASR|26. feb 2022 o 19:25 (aktualizované 26. feb 2022 o 20:06)

Autorom rozhodujúceho gólu bol Dominik Radič.

Fortuna liga 2021/2022 - 22. kolo

Sereď - Zlaté Moravce 2:1 (0:1)

Góly: 90.+2 Jureškin (z 11 m) 90.+4 Radič - 10. Suľa, ŽK: Šulek - Suľa.

Rozhodovali: Ruc - Ferenc, Košecký, 100 divákov.

Sereď: Chudý - Morong (71. Radič), Šulek, Ljubičič, Jureškin - Iglesias (66. Potoma), Košťál (46. Todoroski) - Fábry, Mičin, Haša - Cobnan (46. Yao)

Zlaté Moravce: Lukáč - Čögley, Bednár, Menich, Čonka - Grozdanovski, Neofytidis - Sloboda (85. Ďubek), Mondek (85. Kolesár), Suľa (76. Chren) - Jibril (66. Horák)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

TRNAVA. Futbalisti Serede zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy v trnavskej City aréne nad Zlatými Moravcami 2:1.

Základnú časť tak ukončili so ziskom 32 bodov a v tabuľke sa posunuli na piate miesto pred Žilinu, ktorá v poslednom kole nestačila na Dunajskú Stredu.

Priebeh zápasu: Sereď - Zlaté Moravce

I. polčas:

Už v druhej minúte duelu sa k strele dostal domáci stredopoliar Haša, no jeho pokus z vnútra šestnástky vyrazil pred seba brankár Lukáč.

Sereď mohla skórovať aj v deviatej minúte, keď v šestnástke Cobnana umne našiel Košťál, ale prvý menovaný napálil loptu iba do Lukáča.

Do vedenia napokon išli hostia, keď, po chybách v obrane našiel v 10. minúte Grozdanovski v šestnástke Suľu a ten nedal Chudému šancu.

Po góle boli aktívnejší domáci hráči, ale nevytvorili si žiadnu nebezpečnú príležitosť na vyrovnanie skóre. Prvé dejstvo tak vyhrali hostia.

II. polčas:

Úvod druhej časti odštartovala nebezpečná, avšak nepresná strela Mondeka po priamom kope hostí, Chudý nemusel zasahovať.

Po hodine hry chcel využiť odrazenú loptu po rohovom kope Suľa, ale jeho prudký pokus mieril mimo. V sieti neskončila ani blokovaná strela Mičina v 76. minúte, podobne so šancou naložil o minútu neskôr aj Fábry.

V 89. minúte fauloval brankár Lukáč Ljubičiča a rozhodca nariadil pokutový kop. Hostia vehementne protestovali dokonca u domácich hráčov a tí sa išli poradiť s trénerom Jarábkom či majú penaltu kopať.

Napokon si loptu zobral Jureškin a v 92. minúte vyrovnal na 1:1. Ešte väčší šok pre hostí spôsobil Radič, keď si našiel centrovanú loptu z pravej strany a hlavou rozhodol v nadstavenom čase o výhre 2:1 pre Sereď.

Hlasy po zápase:

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Z našej strany som spokojný s výkonom môjho družstva, presne dodržali čo sme si pripravili. Ako to dopadlo, niektoré veci sa nedajú ovplyvniť. Chcem zagratulovať kolegovi k výhre."

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Chápem kolegu, hrali dobre, najmä defenzíva bola dobre organizovaná, po našej chybe skórovali. Penaltu treba rešpektovať, rozhodca ju odpískal, napokon sme chvalabohu pre nás a smolne pre hostí dali druhý gól. Emócie patria k futbalu. My sme výhru chceli venovať brankárovi Chudému, ktorému zomrel otec."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Sereď ešte v 90. minúte prehrávala, predviedla však skvelý obrat