Mojžiš mohol streliť parádny gól, Ružomberok to mrzieť nemuselo

Futbalisti MFK Ružomberok.
Futbalisti MFK Ružomberok. (Autor: TASR)
TASR|26. feb 2022 o 19:16 (aktualizované 26. feb 2022 o 20:05)

Duel s Pohroním rozhodol jediný presný zásah.

Fortuna liga 2021/2022 - 22. kolo

Ružomberok - Pohronie 1:0 (0:0)

Gól: 54. Lichý, ŽK: Luterán, Regáli - F. Hašek, Klabník, Pajer.

Rozhodovali: Ochotnický - Ádám, Vass, 652 divákov.

Ružomberok: Krajčírik - Fabiš, Luka, Mojžiš, Gerec (82. Mrva) - Luterán (66. Domonkos), Kochan - Rymarenko (66. T. Bobček), Lichý, Regáli - Boďa

Pohronie: Slančík - Sanneh, Klabník, Kapor, Šimčák - Ožvolda, Pajer (70. Chrien), Bangala (55. Steinhubel), Mihalík (70. Lačný) - F. Hašek (46. Diomande), Fofana

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

RUŽOMBEROK. Futbalisti domáceho Ružomberka zvíťazili v sobotnom 22. kole Fortuna ligy nad Pohroním 1:0.

Priebeh zápasu: Ružomberok - Pohronie

Prvá lopta na bránu smerovala až v 24. minúte, keď Boďova, no málo razantná hlavička skončila v rukách brankára hostí Slančíka.

O chvíľu na to zvnútra šestnástky nad vypálili Rymarenko. Ten istý hráč zakončoval takisto nad, po prihrávke Regáliho, v 34. minúte.

V 44. minúte Hašek zbehol, pred bránou MFK našiel Fohanu, ktorý v sľubnej pozícii z prvej loptu netrafil a ani Mihalíkovi sa nepodarilo zakončiť.

Do druhého polčasu si Liptáci priniesli zo šatne viac energie. Po piatich minútach druhého polčasu lopta z hlavy Luku ešte skončila vedľa ľavej žrdi brány Žiarčanov.

V 54. minúte sa už ale skóre menilo, Lichý dostal prihrávku od Boďu, ktorý vyhral osobný súboj a šikovne asi z 12 m prekonal Slančíka - 1:0.

S pribúdajúci minútami Pohronie zvyšovalo aktivitu, tlačilo sa pred domácu bránu s jasnou snahou o vyrovnanie. V 83. minúte ale hostí ratovala pravá žrď, keď z 35 m úžasnú ranu vyslal Mojžiš.

Hlasy po zápase:

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Musím priznať, že naše víťazstvo sa rodilo veľmi ťažko, čo sa odrazilo aj na mojom hlase. Až do posledných minúta som musel byť stále v hre spolu s chlapcami a musím im poďakovať za tri body. V úvode zápasu sme mali dve veľmi dobré štandardky, ktoré nám ale nevyšli. Pohronie si v prvom polčase vypracovalo jednu veľmi dobrú príležitosť.

U nás bol problém presadzovať sa cez kraje. Za celý zápas sme vyslali len dve strely na bránu. Som rád, že jedna skončila gólom, druhá skončila na žrdi. Do konca stretnutia súper hral aktívne a dokázal si vytvoriť aj tlak.“

Martin Bittengl, tréner Pohronia: „Samozrejme, sme sklamaní z konečného výsledku. Prišli sme hrať aktívne so zámerom odviesť si body, čo sa nám bohužiaľ z niekoľkých dôvodov nepodarilo.

Nehrali sme vôbec zle, ale pri takom množstve štandardných situácií musíme byť produktívnejší a oveľa nebezpečnejší. Veľmi ma mrzí útočná fáza v poslednej tretine stretnutia, pretože sme si nevytvorili žiadnu vyloženú šancu. Boli to len pološance.“

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Mojžiš mohol streliť parádny gól, Ružomberok to mrzieť nemuselo