Slováci hrali odvážne a agresívne. Zaslúžili by sme si bod, tvrdí tréner Calzona

Tréner Slovenska Francesco Calzona v zápase s Portugalskom.
Tréner Slovenska Francesco Calzona v zápase s Portugalskom. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|9. sep 2023 o 07:14

Slováci proti favoritovi nesklamali.

BRATISLAVA. Tehelné pole bolo vypredané. Na zápasoch slovenskej reprezentácie to nie je až taký častý jav.

Aj tentoraz mnohí prišli kvôli súperovi, chceli vidieť najmä hviezdneho Cristiana Ronalda. Keď počas rozcvičky strieľal na bránu, tribúny burácali.

Favoritom stretnutia kvalifikácie EURO 2024 bolo jednoznačne Portugalsko, ktoré vedie skupinu bez straty bodu a bez inkasovaného gólu.


Pred úvodným hvizdom bolo asi len veľmi málo ľudí na štadióne, ktorí vedeli predvídať, že po veľkej Ronaldománii budú diváci po štvrťhodine hry vo vytržení pri rohovom kope Slovenska a domáci hráči vehementnými gestami ich budú vyzývať, aby v povzbudzovaní nepoľavili.

Slovensko napokon v piatom zápase kvalifikácie na európsky šampionát prehralo s Portugalskom 0:1, no podalo dobrý výkon. V ére Francesca Calzonu jeden z najlepších.

Kandidát na postup

Taliansky tréner na lavičke Slovenska síce od svojho príchodu hovorí, že vidí progres v hre reprezentácie, no ten sa zatiaľ vždy ukázal v zápasoch so silnejšími súpermi.

Pred zápasom s Portugalskom tréner aj hráči zdôrazňovali, že dôležité bude nepúšťať Portugalcov na dostrel. To sa Slovákom vo väčšine zápasu darilo. Držali vysoko obrannú líniu a boli dobre organizovaní a kompaktní.

V úvodnej štvrťhodine si vypracovali aj šance, respektíve náznaky šancí. Tréner Portugalska Roberto Martínez však tvrdil, že ho hra Slovákov nezaskočila.

VIDEO: Tréner Roberto Martínez po zápase s Portugalskom

„Vedeli sme, že tréner Calzona odvádza fantastickú prácu. Súper bol agresívny bez lopty a fantastický v strednej tretine,“ chválil domáce mužstvo Martínez.

„Je veľmi odvážne pressovať tak vysoko a nechať tak veľký priestor za obranou. V určitej miere to bolo až arogantné. Slovensko ukázalo, že môže vyhrať proti hocikomu, a že je kandidátom na postup zo skupiny,“ uviedol kouč hostí.

Na európsky šampionát postupujú zo skupiny prvé dva tímy. Slovensko sa momentálne nachádza na druhom mieste, no bodovo sa naňho dotiahlo Luxembursko.

Prečo hral Polievka?

Tréner Francesco Calzona sa po svojich prvých zápasoch na lavičke Slovenska nevyhol kritike.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci hrali odvážne a agresívne. Zaslúžili by sme si bod, tvrdí tréner Calzona